ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Ενώνουν τις δυνάμεις τους Λαφαζάνης και Αλαβάνος

Εκλογές: Ενώνουν τις δυνάμεις τους Λαφαζάνης και Αλαβάνος

Τα χέρια για κοινή συμπόρευση έδωσαν ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο επικεφαλής του Σχεδίου Β΄ Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντησή τους στη Βουλή το απόγευμα της Κυριακής.

Λαφαζάνης: «Να ανοίξουμε μέτωπο κατά των μνημονίων» – Αλαβάνος: «Μπορούμε να απεγκλωβιστούμε από το ευρώ»

Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στόχος είναι να ανοίξουν μαζί δρόμους συνεργασίας στο πλαίσιο της Λαϊκής Ενότητας, του μετώπου που θέλουν να διαμορφωθεί ενάντια στα μνημόνια.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Νίκου Παππά ότι δεν θα υπάρξει καμία μετεκλογική συνεργασία με Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λαφαζάνης είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεργαστεί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και έχει συνεργαστεί θαυμάσια, διότι μαζί τους έχει ψηφίσει το τρίτο σκληρό μνημόνιο της λιτότητας και της υποτέλειας. Επομένως η συνεργασία υπάρχει και πολύ φοβούμαι ότι μετεκλογικά θα οδηγηθούμε σε σχήματα κυβερνητικά με στηρίξεις τέτοιου τύπου».

Από την πλευρά του ο Αλέκος Αλαβάνος υπογράμμισε την ανάγκη απελευθέρωσης της χώρας από τους περιορισμούς του ευρώ και τους δανειστές.

«Πιστεύω ειλικρινά ότι μπορούμε να αναζωογονήσουμε την φλόγα της επαναστατικής δημιουργίας που υπήρχε πριν χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε να αποδεσμεύσουμε και να απελευθερώσουμε τη χώρα από τους περιορισμούς που επιβάλει το ευρώ και οι δανειστές, ότι μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μια κυψέλη απασχόλησης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαβάνος.

Σε αυτό το στόχο, όπως είπε, θα παίξει ρόλο η Λαϊκή Ενότητα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ διασαφήνισε ότι θα μεταφέρει στα μέλη του Σχεδίου του Β' τη συμφωνία των δύο ανδρών, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτή θα εγκριθεί συντριπτικά.

Σχετικές ειδήσεις