ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Δεν κλείνει η Βουλή αν δεν έρθει ο Στουρνάρας

Κωνσταντοπούλου: Δεν κλείνει η Βουλή αν δεν έρθει ο Στουρνάρας

Ευθείες βολές κατά πάντων εξαπέλυσε κατά τη διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τα κόμματα γύρισαν ξανά την πλάτη στην Πρόεδρο της Βουλής

Τα κόμματά της αντιπολίτευσης αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμη φορά, «σνόμπαραν» την Πρόεδρο της Βουλής και δεν έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχε μόνο η Λαϊκή Ενότητα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια της για την απουσία των μελών των άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων, τόνισε ότι καταλύονται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με την υπογραφή της συμφωνίας, υπέγραφαν και τον πολιτικό θάνατο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και τον πολιτικό θάνατο της Δημοκρατίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως η Δημοκρατία επιχειρήθηκε να συνθλιβεί μέσα στο κτίριο της Βουλής και την αίθουσα των συνεδριάσεων, προσθέτοντας ότι μάλλον είναι η τελευταία συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων, αλλά, όπως είπε «ποτέ μην λες ποτέ, μπορεί και να μην είναι».

Παράλληλα ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των συνεδριάσεων της ολομέλειας μέχρι και την Τετάρτη όπου θα συζητηθούν τα ζητήματα των Γερμανικών αποζημιώσεων και του χρέους.

Αναφερόμενη στην απαντητική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Κωνσταντοπούλου θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους εκφράζοντας απλά τη διαφωνία της.

Για την πρόσκληση που απηύθυνε για την Τρίτη στις 14:00 το μεσημέρι προς τον Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα για να απαντήσει όσον αφορά την υπόθεση της Siemens, η κ. Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε πως «η Βουλή δεν θα κλείσει αν δεν έρθει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Στουρνάρας.

«Είναι μάρτυρας της υπόθεσης και έχει ήδη προσκληθεί δύο φορές από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας», είπε η Πρόεδρος.

Σχετικές ειδήσεις