ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές: Παππάς - Να μην επανακάμψει το παλιό πολιτικό προσωπικό

Πρόωρες εκλογές: Παππάς - Να μην επανακάμψει το παλιό πολιτικό προσωπικό

Την αισιοδοξία του για μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της Λαϊκής Ενότητας.

Μιλώντας στον Realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Νίκος Παππάς εξέφρασε την προσδοκία για καλύτερο αποτέλεσμα και αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές.

«Είναι σαφές ότι μέσω της επικείμενης κάλπης και αξιοποιώντας τα προβλήματα που προέκυψαν εσωτερικά στο κυβερνητικό μπλοκ, οι δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος επιχειρούν να επανακάμψουν. Αυτό θα έχει κάποιες συνέπειες, οι οποίες νομίζω ότι δεν θα είναι θετικές για τον ελληνικό λαό και θεωρώ ότι η ιστορική στροφή η οποία έγινε την 25η Γενάρη δεν θα αποκοπεί και δεν θα έχουμε τέτοιου τύπου πισωγυρίσματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Βλέπετε ποιες ορέξεις έχουν ανοίξει, υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις και προσδοκίες συμμετοχής σε κυβέρνηση ο ελληνικός λαός πραγματικά βρίσκεται μπροστά σε μία επιλογή».

Στο ερώτημα αν θεωρεί εφικτή την αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα είπε: «Ναι την θεωρώ εφικτή. Διότι πιστεύω ότι μεγάλα κομμάτια του λαού μας, ακόμα και κομμάτια που δεν ήλθαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη εκλογή, θα κάνουν μια επιλογή καθαρής λύσης και σταθερότητας και μια τέτοια επιλογή είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία με πιο κόμμα θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας αφού χαρακτήρισε παραγωγική την συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι απευκταίο σενάριο το να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει από το παράθυρο ανθρώπους τους οποίους ο ελληνικός λαός τους έδιωξε από την πόρτα. Να μην δώσουμε λοιπόν αυτή τη δυνατότητα στο παλιό πολιτικό προσωπικό να επανακάμψει, να συζητήσουμε με ψυχραιμία τη συμφωνία, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και να προχωρήσουμε μπροστά».

Σχετικές ειδήσεις