ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Υπάρχουν δυνάμεις για να εμποδίσουν όσους απεργάζονται κατάλυση της Δημοκρατίας

Κωνσταντοπούλου: Υπάρχουν δυνάμεις για να εμποδίσουν όσους απεργάζονται κατάλυση της Δημοκρατίας

Τη ματαίωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, κήρυξε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαπιστώνοντας έλλειψη απαρτίας, καθώς στην αίθουσα παρίσταντο μόλις 16 βουλευτές, 15 εξ αυτών της Λαϊκής Ενότητας και η Νάντια Βαλαβάνη.

«Η Ολομέλεια δεν μπορεί να συνεδριάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις, πολιτικές δυνάμεις και δημοκρατικές, που θα αγωνιστούν, ώστε αυτή η Βουλή να είναι ζωντανό κύτταρο δημοκρατίας κι όχι κλωτσοσκούφι στα χέρια εκείνων που απεργάζονται την κατάλυση της Δημοκρατίας, αλλά και την σίγαση και την φίμωση κάθε δημοκρατικής φωνής» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές που παρέστησαν και εξέφρασε την λύπη της «για κείνους που δεν βρήκαν την τιμή και την δύναμη να παρίστανται».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέγνωσε επίσης ανοιχτή επιστολή της προς τον Μανώλη Γλέζο εκφράζοντάς του την ευγνωμοσύνη της «για τον σταθερό τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται για να μην περάσει το 3ο Μνημόνιο ως οδοστρωτήρας επάνω από τον ελληνικό λαό, την κοινωνία και τη δημοκρατία, να μην εξαφανίσει τις αγωνιζόμενες κοινωνικές δυνάμεις και τις νέες γενιές και να μην παραδοθεί η χώρα στους δανειστές και στην ολιγαρχία».

«Οι δρόμοι της ελπίδας στους οποίους έχουμε βαδίσει αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε αδιέξοδα στη δημοκρατία και όσο ο λαός είναι ενεργός και όσο υπάρχουν εκπρόσωποί του αποφασισμένοι να μην τον προδώσουν» αναφέρει η πρόεδρος της Βουλής.

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε τη σύγκληση της Ολομέλειας αύριο με αντικείμενο συνεδρίασης το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.

Επίθεση Ζωής σε Φλαμπουράρη και Παυλόπουλο

Σε επίθεση κατά των επικριτών της προχώρησε εκ νέου σήμερα, το μεσημέρι η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους στην βεντέτα που έχει ανοίξει με το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα και με αφορμή την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μη συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής αλλά και τη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο της ΚΟ του κόμματος, η Πρόεδρος της Βουλής προχώρησε σε αποκαλύψεις για ιδιωτική συζήτηση που είχε με τον κ. Φλαμπουράρη.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε, την περίοδο που απέστειλε την πρώτη πρόσκληση προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να έρθει στην επιτροπή και να τοποθετηθεί για τη συμφωνία που υπέγραψε ως υπουργός Οικονομικών με τη Siemens, συνάντησε τυχαία στη πρωθυπουργική πτέρυγα της Βουλής, τον κ. Φλαμπουράρη. Τότε ο συνεργάτης του πρωθυπουργού της είπε: «Μην τον ζορίζεις».

«Του απάντησα αυτό που μου λες δεν το άκουσα και δεν μπορείς να μου λες τέτοιες παρεκκλίσεις», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Μάλιστα όπως σημείωσε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το συμβάν, ο οποίος εξεπλάγη.

Επιπλέον, η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε εκ νέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο αυτή τη φορά για το θέμα των πρακτικών της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών, κάνοντας λόγο «δυστροπούντα» Πρόεδρο.

Παράλληλα, έστρεψε τα πυρά της κατά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ανήκει, όπως υπενθύμισε, η οποία δεν συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, λέγοντας ότι δεν έχει ακόμα διαλυθεί η Βουλή.

Η Ζωή καλεί εκ νέου την Τετάρτη τον Γ. Στουρνάρα

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η Επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου την Τετάρτη το απόγευμα, θα ενημερωθεί εκ νέου ο κ. Στουρνάρας, αλλά και η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Σχετικές ειδήσεις