ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Κουρουμπλής - Ο λαός θα εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα

Εκλογές 2015: Κουρουμπλής - Ο λαός θα εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα

Τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα εξακολουθήσει να εμπιστεύεται τη νέα διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Υγείας στο νέο υπηρεσιακό υπουργό, Αθανάσιο Δημόπουλο, παρουσία του απερχόμενου αναπληρωτή υπουργού, Ανδρέα Ξανθού και των γενικών γραμματέων, Σπύρου Κοκκινάκη και Γιάννη Μπασκόζου.

«Είμαι βέβαιος ότι οι εξελίξεις που θα διαμορφωθούν το επόμενο 20ήμερο, θα δικαιώσουν αυτή την πρώτη προσπάθεια. Προσπάθεια η οποία αφορά ένα δημόσιο σύστημα Υγείας προσβάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις, με οργανωμένη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στο επίκεντρο της οποίας θα είναι η στρατηγική που έχει να κάνει με την πρόληψη, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να χτίσουμε ένα νέο σύστημα υγείας που θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας του λαού μας», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Υποχρέωση μιας συντεταγμένης και σύγχρονης πολιτείας, σημείωσε ο απερχόμενος υπουργός , είναι να έχει ως προτεραιότητά της τον τομέα της Υγείας, σημειώνοντας ότι «ο άνθρωπος ο οποίος με διαδέχεται έχει πλήρη γνώση των αναγκών αυτού του χώρου, γνώση και επιστημονική αλλά και εμπειριών. Μπορώ να πω ότι αυτή η προσπάθεια αφήνεται σε πολύ καλά και δυνατά χέρια».

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την «απόλυτη εμπιστοσύνη του» στο πρόσωπο του πρύτανη και νέου υπουργού, κ. Δημόπουλου, με τον οποίο, όπως είπε, όλους αυτούς τους 7 μήνες, στο πλαίσιο των κοινών αρμοδιοτήτων που συνδέουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ιατρική Σχολή και το Υπουργείο, «καλλιεργήθηκε ένα κλίμα ειλικρινούς και απόλυτης εμπιστοσύνης, αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας».

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, αναφέρθηκε στους άξονες της πολιτικής που ακολουθήθηκε αυτούς τους 7 μήνες. Ο πρώτος ήταν η ανακούφιση των πολιτών και η βελτίωση της καθημερινής επιβάρυνσης τους στα θέματα της υγείας, ο δεύτερος ήταν η διασφάλιση της επιβίωσης των δημόσιων δομών και ο τρίτος η αναδιοργάνωση και η θεσμική ανασυγκρότηση του συστήματος, ανέφερε. Ο κ. Ξανθός υπογράμμισε ότι έγιναν προσπάθειες και στα τρία επίπεδα, τονίζοντας ωστόσο, ότι «λόγω του περιορισμένου χρόνου αλλά κυρίως λόγω των κεντρικών εκκρεμοτήτων της χώρας με τη διαπραγμάτευση, δεν είχαμε το περιθώριο σε αυτό το διάστημα να προχωρήσουμε όλο το σχεδιασμό του υπουργείου και να υπάρξουν οι κρίσιμες αλλαγές και βελτιώσεις που έχει ανάγκη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Νομίζω ότι αυτό θα είναι το μέλημα της επόμενης περιόδου και πιστεύω ότι και ο κ. Δημόπουλος αυτό το διάστημα θα συνδράμει σε αυτόν τον στόχο», κατέληξε ο κ. Ξανθός.

Ο νέος υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Δημόπουλος, αφού ευχαρίστησε την απερχόμενη πολιτική ηγεσία «για την πολύ αναλυτική ενημέρωση και για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει στο υπουργείο όλη αυτήν τη χρονική περίοδο», τόνισε ότι θα προσπαθήσει να κινηθεί σε άξονες που καθόρισε η πρωθυπουργός, αναφέροντας ως παράδειγμα «να μη χάσουμε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη και να εφαρμοστούν οι προϋποθέσεις που έχει αναλάβει η Βουλή σε πρόσφατες ψηφοφορίες».

Ο κ. Δημόπουλος έθεσε και θέμα διαχρονικότητας της πολιτικής της Υγείας, σημειώνοντας ότι «πρέπει στο μέλλον να προχωρήσουμε σε μια στρατηγική η οποία δεν θα μεταβάλλεται πολύ εύκολα».

Στόχος όλων μας που εμπλεκόμαστε σε αυτές τις διαδικασίες, είπε ο κ. Δημόπουλος, πρέπει να είναι ο άνθρωπος, ο άρρωστος συνάνθρωπος και η ανακούφισή του και η στήριξη ενός συστήματος Υγείας, το οποίο θα έχει τις προϋποθέσεις να σταθεί στα πόδια του τα επόμενα χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις