ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Δεν έχω ούτε εμπλοκή, ούτε γνώση για την υπόθεση Μητρόπουλου

Σπίρτζης: Δεν έχω ούτε εμπλοκή, ούτε γνώση για την υπόθεση Μητρόπουλου

Απάντηση στους υπαινιγμούς του Αλέξη Μητρόπουλου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει έδωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, με παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως δεν δίστασε να συγκρουστεί πάνω στο τραπέζι και δημόσια με συμφέροντα, ΜΜΕ και συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν «σπεκουλάρει» την κυβέρνηση, ακόμα και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στις καταγγελίες Μητρόπουλου κατέστησε σαφές: «Με την υπόθεση του συντρόφου δε έχω ούτε εμπλοκή, ούτε γνώση».

«Επειδή πριν λίγο ακούστηκε το όνομά μου από προηγούμενο σύντροφο, θέλω να ενημερώσω το σώμα της συνδιάσκεψης για τα ακόλουθα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας:

1ον) «Ποτέ στην πορεία μου δεν δίστασα να συγκρουστώ πάνω στο τραπέζι και δημόσια, με συγκεκριμένα συμφέροντα ΜΜΕ, με συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν σπεκουλάρει και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά πολλά στελέχη του. Με την υπόθεση του συντρόφου δεν έχω καμία απολύτως εμπλοκή, αλλά και καμία γνώση της υπόθεσης».

2ον) «Έχω δηλώσει τη διαθεσιμότητά μου στον πρόεδρο και τα όργανα για οποιαδήποτε περιφέρεια και θέση, εκλόγιμη ή μη εκλόγιμη, που εξυπηρετεί τον νικηφόρο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρίσκομαι εδώ ούτε για υπουργικούς θώκους ούτε για βουλευτικές έδρες».

«Τέλος, όσοι προερχόμαστε από τον σοσιαλιστικό χώρο, όσοι έχουμε ζήσει πώς ένα λαϊκό ριζοσπαστικό προοδευτικό κίνημα μεταλλάσσεται σε συστημικό κόμμα, σε κόμμα φιλελεύθερης κατεύθυνσης έχουμε διπλό χρέος: το πρώτο είναι να υπηρετήσουμε και να διασφαλίσουμε μια προοδευτική ριζοσπαστική πολιτική που δεν θα ξεφτίσει και το δεύτερο, να μην αφήσουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ».

«Για να μπορέσουμε», συνέχισε, να προχωρήσουμε όλοι μαζί διασφαλίζοντας το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, του προοδευτικού χώρου. Η νικηφόρα πορεία σε αυτές τις εκλογές, το ‘όλοι μαζί' πρέπει να το πιστέψουμε, είναι ευθύνη μας και καλό μας αγώνα».
Παράλληλα, από τα βέλη του κυρίου Σπίρτζη δεν γλίτωσε ούτε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «έταξε το χαμόγελο» σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που επιβάρυνε το κόμμα του με τις πολιτικές τους.
Ειδικότερα, ανέφερε: «Έταξε το χαμόγελο στους απολυμένους, ανέργους που δημιούργησαν, στους συνταξιούχους, στους νέους και τους επιστήμονες που έχουν ξενιτευτεί, στους δημόσιους υπαλλήλους που ζούσαν με το καθημερινό άγχος της απόλυσης, στους επιχειρηματίες που κάθε μέρα έκλειναν τις επιχειρήσεις τους. Αυτή την υπόσχεση που έδωσε ο κ. Μεϊμαράκης έχουμε την ευθύνη απέναντι στον λαό να την ανασχέσουμε».
Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε επίσης ότι πρέπει μετά τις εκλογές, στην πορεία για το συνέδριο, «να συζητήσουμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει χαρακτηριστικά που θα είναι θελκτικά για την κοινωνία. Πώς θα ξεπεράσουμε την εσωστρέφειά μας, για το πώς θα διατηρήσουμε τις απόψεις και τη διαφορετικότητά μας αλλά και πως θα πετύχουμε τη σύνθεσή μας με αριστερό προοδευτικό προσανατολισμό». Κατέληξε, δε, ότι τους έξι μήνες διακυβέρνησης έγινε πάρα πολλή δουλειά που δεν μπόρεσε να φανεί, αλλά και πως ούτε πέτυχε η κυβέρνηση όσα ήθελε.