ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης: Εντός της ημέρας η αναστολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Αλεξιάδης: Εντός της ημέρας η αναστολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Εντός της ημέρας θα γίνουν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για να ανασταλεί το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέχρι να ανοίξει η Βουλή, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, η απόφαση ελήφθη μετά από διακομματικό αίτημα.

«Πρέπει να φορολογούμε τόσο, όσο να μπορούμε να εισπράξουμε, διαφορετικά χάνει το δημόσιο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Εξάλλου, η χθεσινή (01/09/2015) ανακοίνωση της εκπρόσωπου του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ πως δεν ζήτησαν οι Βρυξέλλες από τις ελληνικές αρχές να αλλάξουν τη νομοθεσία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ούτε υπάρχει αυτό το μέτρο στο Μνημόνιο, «έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία» στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από πυρετώδεις συσκέψεις στην Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να... δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών.

Τονίζει δε ότι η συγκεκριμένη αύξηση ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και από τη Νέα Δημοκρατία, που υποκρίνεται ότι μόλις το κατάλαβε.

«Μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάμε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου. Είναι πρώτη προτεραιότητα για χιλιάδες νοικοκυριά. Σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις