ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Γλέζου σε Λαφαζάνη: Θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφωνίες μου

Μήνυμα Γλέζου σε Λαφαζάνη: Θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφωνίες μου

Η συνεργασία του Μανώλη Γλέζου με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα οδεύει σε «ναυάγιο», όπως διαφάνηκε από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς σήμερα (03/09/2015) στην ΕΣΗΕΑ.

«Η υποψηφιότητά μου θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και εφόσον ακουστούν οι απόψεις μου προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. Αν δε γίνει κατορθωτό να δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφορές μου» σημείωσε, υπονοώντας ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν μπορεί να εκφράσει την αρχή αυτή.

Παράλληλα, ο κ. Γλέζος άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ: «Το σύστημα Μαξίμου δεν εξέφρασε την ψήφο του λαού ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε στο δημοψήφισμα. Κυριάρχησε η αντίληψη πως έπρεπε να συνάψουμε δάνεια και αγνοήθηκε πως όποιος δανείζεται δεν κερδίζει τίποτε. Στα πέντε χρόνια που δανείζεται ο ελληνικός λαός τι κέρδισε;» τόνισε.

Τέλος, ο κ. Γλέζος εξέφρασε την αντίθεσή του σε όσους προτείνουν την έξοδο από την ευρωζώνη. «Δεν πρέπει να τους χαρίσουμε την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ένα ακόμη σημείο διαφωνίας με τη ΛΑΕ.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας Κώστας Ήσυχος, Ραχήλ Μακρή και Γιάννης Σταθάς, καθώς και η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Νάντια Βαλαβάνη.

Σχετικές ειδήσεις