ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης κατά Θεοδωράκη για Σκουριές

Σκουρλέτης κατά Θεοδωράκη για Σκουριές

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση του ΣτΕ που να αφορά την Απόφαση που έλαβα ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 19 Αυγούστου, με την οποία διεκόπη μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός"», σημειώνει σε δήλωσή του ο Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη σχετικά με τις Σκουριές.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός ΠΑΠΕΝ, επισήμανε ότι «ο κ. Θεοδωράκης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η "Ελληνικός Χρυσός" κατέθεσε αίτηση προς το ΣτΕ για ακύρωση της επίμαχης απόφασης, η οποία θα συζητηθεί στις 4 Οκτωβρίου». Επιπρόσθετα, ότι «η εταιρεία ζήτησε την άμεση αναστολή εκτέλεσης της Υπουργικής Απόφασης, αίτημα που απέρριψε το ΣτΕ».

Επιπλέον, υπενθυμίζει στον κ. Θεοδωράκη ότι «κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα οφείλει να σέβεται τους νόμους, να μην αντιστρατεύεται το δημόσιο συμφέρον και να μην πλήττει το περιβάλλον. Πολύ περισσότερο, να μην εκβιάζει τους εργαζόμενους».

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι «ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να ενημερώνεται πριν κάνει δηλώσεις για τέτοια θέματα, διότι η άγνοια σε αυτό το επίπεδο συνιστά πολλαπλό κίνδυνο».