ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Οι ψηφοφόροι δεν είναι χρυσόψαρα, έχουν μνήμη

Σακελλαρίδης: Οι ψηφοφόροι δεν είναι χρυσόψαρα, έχουν μνήμη

Μέσα σε 7 μήνες έγιναν βασικά βήματα σε πολύ δύσκολες συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και σκληρής διαραγμάτευσης σχολίασε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης προτάσσοντας ότι μπήκαν μπροστά πυλώνες όπως η ανθρωπιστική κρίση και η προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας για να μπορέσει να πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία και κοινωνία το επόμενο διάστημα.

Ο Γ. Σακελλαρίδης μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη είπε ότι ήταν "πολύ ουσιαστική" γιατί "ήταν γειωμένη στην πραγματικότητα του Σεπτέμβρη του 2015" και "έδειξε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα", ξέρει τη συμφωνία που έχει υπογράψει και γνωρίζει ποια σημεία είναι ανοιχτά, στεκόμενος στα φλέγοντα του δημόσιου χρέους, των κόκκινων δανείων και των εργασιακών σχέσεων.

Υποστήριξε ότι υπάρχει χώρος για παράλληλες δράσεις και μεταρρυθμίσεις όπου και οι δανειστές και η τρόικα δεν θα έχουν πρόβλημα ενώ αναγνώρισε ότι η τρόικα θα κάνει έλεγχο αλλά πάνω σε σημεία που υπάρχουν μέσα στο κείμενο.

Για την τακτική της ΝΔ σημείωσε ότι υπάρχει ένα μεθοδολογικό λάθος με την εντύπωση ότι μια καλή νεράιδα μετατρέπει τους ψηφοφόρους σε χρυσόψαρα ώστε η μνήμη τους να διαρκεί επτά μήνες και όχι παραπάνω.

Για την επόμενη μέρα και το θέμα των συνεργασιών σημείωσε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει την επόμενη μέρα "αυτό θα είναι συνάρτηση του εκλογικού αποτελέσματος και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες", υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι η χώρα δεν αντέχει άλλες εκλογές.

"Πρέπει να σκεφτούμε και με χρονικό ορίζοντα τετραετίας", είπε συμπληρώνοντας ότι δόθηκαν μάχες για να μην συμπεριλαμβάνονται στα εργασιακά οι ομαδικές απολύσεις.

Ο κ. Σακελλαρίδης, αναδεικνύοντας και το δημοσιονομικό στοιχείο σε σχέση με τις επαναπροσλήψεις σχολίασε πως δεν σημαίνει ότι επειδή επαναπροσλαμβάνεις προσωπικό είναι και σπατάλη, ταυτόχρονα σταματάς και μια σπατάλη που ήταν ενδεχομένως αρκετά φουσκωμένη σε μια εταιρεία στην οποία εκχωρούσες το δικαίωμα και σύναπτες σύμβαση.

Σχετικές ειδήσεις