ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Η χώρα θα κυβερνηθεί αλλά απαιτείται ευρύτατη συνεργασία όλων των δυνάμεων

Μεϊμαράκης: Η χώρα θα κυβερνηθεί αλλά απαιτείται ευρύτατη συνεργασία όλων των δυνάμεων

Δίνοντας απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του στο Star Channel τόνισε ότι το ζήτημα είναι πως είμαστε σε μια μάχη και εφόσον ο λαός του εμπιστευτεί το τιμόνι θα το πάει με αποφασιστικότητα και «δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχουμε».

«Το θέμα δεν είναι αν θέλω ή δεν θέλω. Δεν είμαι αλαζόνας. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι για οκτώ χρόνια θα εγκαινιάζει τη ΔΕΘ. Έχει τυφλωθεί. Ζητούμενο δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός. Με βάση το Σύνταγμα θα πάρω την εντολή και θα σχηματίσω κυβέρνηση και θα είμαι πρωθυπουργός. Απλώς θέλω να αποδείξω ότι δεν είμαι δεμένος με την καρέκλα και αν αυτό είναι το μόνο θέμα, είμαι έτοιμος να το συζητήσω. Αν συμφωνούμε σε όλα και μου πει ότι δεν θέλει να είμαι πρωθυπουργός - που δεν το πιστεύω, γιατι θεωρώ ότι έχει δεοντολογία μέσα του - θα είμαι πρωθυπουργός με τα κόμματα που θα συμφωνήσουν αν το βάλει», ανέφερε.

«Απαιτείται ευρύτατη συνεργασία όλων των δυνάμεων, μετά τις εκλογές για να λάβουμε τις πρέπουσες αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ στην εκπομπή «ενικός» του Star, συμπληρώνοντας:

«Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο. Είναι λογικό να απευθυνθούμε στο δεύτερο κόμμα αν κερδίσουμε τις εκλογές για να σχηματίσουμε κυβέρνηση, καθώς αυτοί ήταν που κυβερνούσαν το τελευταίο διάστημα. Ήταν πρώτοι και διαπραγματεύτηκαν. Κανείς μας δεν γνωρίζει όσο θα έπρεπε αυτό το πλαίσιο, της διαπραγμάτευσης, ολοκληρωμένο».

Αφού επανέλαβε, δε, πως δεν υπήρχε λόγος να πάμε σε εκλογές, σημειώνοντας: «Ο κ. Τσίπρας ενώ έλαβε την υποστήριξη 251 βουλευτών για να διαπραγματευτεί με τους εταίρους, σκεφτόταν να πάει σε εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που ζητούσε τη στήριξη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης», ο κ. Μεϊμαράκης αναρωτήθηκε: «Αφού ο κ. Τσίπρας θεωρεί πως θα είναι πρώτο κόμμα, τότε γιατί κάνουμε εκλογές;» και υπογράμμισε πως οι επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις διώχνουν τις επενδύσεις και αυξάνουν την ανεργία.

«Κάθε χρόνο και κάθε εξάμηνο εκλογές; Πόσο θα προχωρήσουμε με αυτό;», διερωτήθηκε.
Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό υπενθύμισε πως από το 2009 μέχρι σήμερα άλλαξαν 7 πρωθυπουργοί, ενώ χαρακτήρισε «άχρηστο» και «διχαστικό» το δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι χάρη αυτού έκλεισαν οι τράπεζες.

«Εγώ από το 2000, από τη συνταγματική αναθεώρηση προσπαθώ να βρω διάταξη να μη διαλύεται η βουλή πριν περάσουν 3 χρόνια. Από το 2009 έχουμε 7 πρωθυπουργούς και με ανασχηματισμούς έχουμε αλλάξει τόσους υπουργούς... Πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα. Έτσι φεύγουν οι επενδύσεις», σημείωσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης, δεν παρέλειψε επίσης να αποκαλύψει πως αν η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα θα δημιουργήσει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης (και) με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα συνεχίσει χωρίς καθυστέρηση τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις.

«Τι σημασία έχουν τα πρόσωπα; Σημασία έχει να υπάρχει ένα πρόγραμμα. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει αλλιώς. Η χώρα θα κυβερνηθεί. Το θέμα είναι να έχουμε εθνικό σχέδιο που θα αναλάβουν την ευθύνη όλες οι πολιτικές δυνάμεις με όλους τους φορείς να υλοποιήσουν. Αν το πρόβλημα είναι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, ακόμα και αυτό είναι θα μπει στη συζήτηση», υπογράμμισε.

Όπως φυσικά δεν παρέλειψε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολούθησε τους τελευταίους επτά μήνες, από την εκλογή του κι έπειτα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε έτσι τον πρώην πρωθυπουργό ότι «είχε πει πως θα σκίσει το μνημόνιο, αλλά τελικά έφερε καινούργιο, ενώ κάθε μέρα που περνούσε η οικονομία της χώρας χειροτέρευε».

«Ο Τσίπρας έχει τυφλωθεί από την αλαζονεία; Γιατί επιθυμεί κυβέρνηση είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασία με τους ΑΝΕΛ; Ζήτημα είναι η ευρύτατη συνεργασία, καθώς τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα, όμως ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Είναι ανακόλουθος και οι πολίτες συγκρίνουν τα έργα Τσίπρα με το "ροζ" συννεφάκι», σημείωσε, διευκρινίζοντας πως τον χαρακτηρισμό «ψευτράκος», τον είπε «αστειευόμενος».

Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους που προβλέπει η συμφωνία, υπογράμμισε: «Τον Νοέμβριο πράγματι μπορεί να συζητηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που είχε συμφωνηθεί από το 2012, εφόσον παρατηρούνταν πλεονάσματα. Όμως ο κ. Τσίπρας μας έφερε ελλείμματα».

Και μπορεί ο κ. Μεϊμαράκης να παραδέχτηκε πως στο παρελθόν, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, «έγιναν λάθη», ωστόσο έσπευσε να υπενθυμίσει πως «μάθαμε» από αυτά, ενώ, για τα σχέδια που είχαν παρουσιαστεί στα λεγόμενα «Ζάππεια» είπε ότι ήταν πολιτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εφόσον ήταν το κόμμα του αυτόνομο στην εξουσία, σημειώνοντας πως «σε συνεργασίες νερώνεις το αρχικό σου πρόγραμμα».

Αναφερόμενος, δε, στην... αργκό γλώσσα που του «χρεώνουν», απάντησε: «Εγώ δεν είμαι δήθεν, αυτός είμαι, αν θέλετε και σας κάνω, έχει καλώς, αν όχι και πάλι φίλοι είμαστε. Εγώ δεν είμαι comme il faut, ξέρω ότι κάποιες φορές το παρατράβηξα, όμως δεν κρύφτηκα ποτέ μου και δεν το έπαιξα ποτέ κάτι άλλο από αυτό που είμαι».

Από τα βέλη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν ξέφυγε ούτε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος «παρέσυρε τον τέως πρωθυπουργό», ενώ καταλήγοντας δεσμεύτηκε για την κατάργηση της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφει μίσος σε ό,τι ιδιωτικό».
«Εμείς στο πρώτο τρίμηνο θα καταθέσουμε και αναθεώρηση του Συντάγματος. Μας πουλούν γνώση τα Σκόπια και η Πολωνία; Δεν πάνε τα παιδιά των πλουσίων να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Ίσως τα παιδιά των πλουσίων να σπουδάζουν στην Αμερική», κατέληξε με νόημα ο κ. Μεϊμαράκης, καλώντας τους πολίτες αυτή τη φορά να αποφασίσουν με βάση τα πεπραγμένα της 7μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ευθέως βολές εξαπέλυσε κατά του Πάνου Καμμένου. Σχολιάζοντας όσα λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ότι δεν συνεργάζεται με τη ΝΔ ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε χαρακτηριστικά ότι «Ο Πάνος είναι καλός να βγούμε, να φάμε, να πιούμε κανένα ποτηράκι, να πούμε καμιά κουβέντα παραπάνω, και μέχρι εκεί».

Επ'αυτού ο κ. Μεϊμαράκης απέδωσε τις επιθέσεις του κ. Καμμένου γιατί είπε, φαίνεται, πως δεν μπαίνει στη Βουλή.
«Μακάρι να μπει στη Βουλή γιατί θα βοηθήσει, αλλά δεν το βλέπω...», πρόσθεσε και στη συνέχεια ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους. «Δεν θέλω να σχολιάσω προεκλογικά τη συμπεριφορά Τσίπρα-Καμμένου γιατί θα υποβαθμίσουμε το διάλογο. Άκουσα και τον Καμμένο να αναφέρεται σε δικογραφίες και υποβρύχια κλπ. Ο Τσίπρας τα βάζει αυτά αν και τη βρώμικη δουλειά την κάνει ο Πάνος για να αποπροσανατολιστούμε από το μνημόνιο», είπε μεταξύ άλλων υπογραμμίζοντας πως ο κ. Καμμένος γνωρίζει τη διαδικασία γιατί έχουν πάει και για εκείνον δικογραφίες στη Βουλή.

Εξήγησε επ'αυτού πως όταν ο εισαγγελέας βρει θέμα βουλευτή ή υπουργού το στέλνει στη Βουλή, όπου το παραλαμβάνει ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, το ανακοινώνει στο σώμα και με 50 υπογραφές βουλευτών πάει για συζήτηση στην ολομέλεια, κάτι που - τόνισε - 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν.

Επισήμανε επιπλέον ότι ο εισαγγελέας λεει ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για τον ίδιο και η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

«Τα υποβρύχια ούτε τα παρήγγειλα, ούτε τα παρέδωσα, ούτε τα πλήρωσα. Ο Μεϊμαράκης δεν έχει πρόβλημα ήθους και ηθικής. Έχω ράμματα για τη γούνα του, αν θέλει να ρίξουμε το επίπεδο. Δεν κωλώνω. Έχω όνομα και επώνυμο και διεύθυνση. Ο κ. Καμμένος ήρθε στην εξεταστική επιτροπή και κατέθεσε ότι δεν έγινε πληρωμή από το υπουργείο 'Αμυνας», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων και υπενθύμισε ότι εκείνος με αίτημά του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζήτησε να ελεγχθούν οι λογαριασμοί του και των μελών της οικογένειάς του και δεν βρέθηκε τίποτα.
«Η οικογένειά μου θα λυπάται με αυτά που κάνει. Ο κ. Ηλίας θα στεναχωριέται. Δεν αρμόζει», συμπλήρωσε στέλνοντας μήνυμα στον Πάνο Καμμένο.

Παράλληλα χαρακτήρισε «πιο κατεστημένο από εμάς» τον Αλέξη Τσίπρα και διερωτήθηκε αν είναι παλιός ο κ. Δραγασάκης που ήταν υπουργός Οικονομικών το '89 ή ο κ. Φλαμπουράρης που συμμετέχει στα κοινά πολλά χρόνια.

«Πρόκειται για ανήθικη προσέγγιση του κ. Τσίπρα που με θλίβει προσωπικά και για αυτό είπα ότι είναι πονηρούλης», σημείωσε και επιτέθηκε ευθέως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν τον τιμά. Γιατί εγώ του συμπεριφέρθηκα με ειλικρίνεια και αυτός ταυτόχρονα έσκαβε και έβαζε τον Πανούλη να κάνει τη δύσκολη δουλειά», είπε συγκεκριμένα.

Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι θα έχουν αξιοπρεπή εμφάνιση με πολιτικό πολιτισμό.

Για την τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών είπε ότι εκείνος θα δεχόταν και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής καθώς δεν φοβάται το διάλογο.

Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ είπε ότι δεν σημαίνει πως όσοι είναι υποψήφιοι θα μπουν και σε μια ενδεχόμενη κυβέρνησή του καθώς ξεκαθάρισε ότι υπουργοί θα γίνουν ικανοί και άξιοι από όλη την κοινωνία και ίσως και να κρατήσει και κάποιους από την υπηρεσιακή κυβέρνηση αν έχουν θετική εικόνα.

«Θα δουλεύουμε 20 ώρες το 24ωρο. Δεν θα περάσουμε εύκολα», υπογράμμισε.

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν για το θέμα των μεταναστών.

«Δεν λύνονται αυτά τα θέματα με ευχολόγια ότι είναι κάποιοι που λιάζονται και εξαφανίζονται. Ούτε λύνονται με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ευρώπη θέλει πολιτικές δυνάμεις. Αστυνομία, Λιμενικό. Όχι πολεμικές δυνάμεις», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

Σχετικές ειδήσεις