ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Λαφαζάνης - Το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή

Εκλογές 2015: Λαφαζάνης - Το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή

Πυρά κατά της ηγεσία τους ΣΥΡΙΖΑ και των μνημονιακών πολιτικών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ.

Νέο κάλεσμα στο ΚΚΕ για συμπόρευση και δριμύτατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα

«Είμαστε όρθιοι και δίνουμε μάχη ενάντια στον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και ενάντια σε όλες τις μνημονιακές δυνάμεις», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ενώ αρνήθηκε την κατηγορία ότι είναι υπεύθυνος για την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Η κυβέρνηση έκανε μια επιλογή εκλογών εξπρές, επιλογή αντιδημοκρατική», είπε ο κ. Λαφαζάνης εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και στη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας.

«Δεν μπορούμε να συμπορευόμαστε με κόμματα και κυβερνήσεις που στηρίζουν μνημόνια και εφαρμόζουν μνημονιακές επιλογές», ξεκαθάρισε. «Η χώρα δεν αντέχει άλλα μνημόνια, τα μνημόνια είναι λεηλασία και καταλήστευση της χώρας, δεν υπάρχουν καλά και κακά μνημόνια, δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά μνημόνια, όλα τα μνημόνια βλάπτουν την Ελλάδα πολύ, πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας υποστήριξε ότι το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή και πρόσθεσε ότι «πρέπει κάποτε να σταματήσει η τρομολαγνεία αυτή».

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε μάλιστα βιώσιμη την επιλογή του εθνικού νομίσματος. «Δεν λέω ότι έχουμε τη μαγική συνταγή, εμείς δεν κάνουμε δημαγωγία ούτε λαϊκισμό, είμαστε αριστερά. Λέμε αλήθεια στον λαό μόνο την αλήθεια όσο δύσκολη και πικρή κι αν είναι. Η επιλογή του εθνικού νομίσματος σαφώς έχει δυσκολίες, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα, αλλά όχι μεγαλύτερες δυσκολίες από αυτές που φέρνουν τα μνημόνια», υποστήριξε.

Αναφορικά με τα πυρά που δέχεται το κόμμα του από το ΚΚΕ έκανε λόγο για κακοήθεις επιθέσεις και προσωπικού χαρακτήρα, που δεν συνηθίζονται στην αριστερά και στις οποίες δεν θα απαντήσει.

Στο σημείο αυτό απηύθυνε κάλεσμα στο Κομμουνιστικό Κόμμα για δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού, πατριωτικού, δημοκρατικού μετώπου, για να σπάσουμε –όπως είπε- το τείχος των μνημονίων.

Για ακόμη μια φορά ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε ενόχληση για το γεγονός ότι στη Λαϊκή Ενότητα δίνεται σχεδόν «μηδενικός τηλεοπτικός χρόνος».

Γλέζος: Μπροστάρηδες για το δίκιο και την ελευθερία

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, απηύθυνε μήνυμα κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί η Λαϊκή Ενότητα στο πλαίσιο της 80ής ΔΕΘ, με το οποίο όπως είπε «καλώ όλους τους παλιούς συναγωνιστές να σταθούν όπως και τότε και πάλι μπροστάρηδες για το δίκιο και την ελευθερία».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικές ειδήσεις