ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Το παράλληλο πρόγραμμα του Τσίπρα είναι σαν το παράλληλο νόμισμα

Βενιζέλος: Το παράλληλο πρόγραμμα του Τσίπρα είναι σαν το παράλληλο νόμισμα

Μία ακόμη ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το παράλληλο πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο επικίνδυνο, όσο το παράλληλο νόμισμα.

«Στην επόμενη κυβέρνηση πρέπει να συμμετέχουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι - Ο Τσίπρας θέλει να γίνει ξανά πρωθυπουργός, λέγοντας τώρα τα εντελώς αντίθετα - Δεν έχει συνείδηση της ευθύνης του, είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Δεν έφερε τίποτα καλό για τη χώρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Έχει δύο σύμπαντα στο κεφάλι του, είναι ο ριζοσπάστης αντιμνημονιακός, αλλά και ο υπεύθυνος νεομνημονιακός», υποστήριξε επίσης χαρακτηριστικά για τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «έπεσε στην παγίδα των ψευδαισθήσεών του» γιατί δεν κατάλαβε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη και τόνισε πως όλη η στάση του δεν έφερε τίποτα καλό για τους Έλληνες.

Και εξήγησε: «Η χώρα το 2009 είχε 15,7% έλλειμμα, όταν αναγκαστήκαμε να πάρουμε τα μέτρα που πήραμε για να αποφύγουμε την ασύνταχτη καταστροφή. Το μνημόνιο του κ. Τσίπρα πάρθηκε όταν η χώρα βρισκόταν σε ρυθμούς ανάπτυξης. Το μέιλ Χαρδούβελη ήταν παιδική χαρά μπροστά στο μνημόνιο Τσίπρα».

Στο ίδιο καυστικό ύφος, συνέχισε: « Ο κύριος Τσίπρας ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε, είχε στείλει τον κύριο Βαρουφάκη στην Ευρώπη να υπονομεύει ουσιαστικά το προφίλ της χώρας, και η πραγματική διαπραγμάτευση έγινε μετά το δημοψήφισμα. Γι' αυτό και ο κύριος Τσίπρας μιλά πάντα για τις 17 ώρες διαπραγμάτευσης».

Κορυφώνοντας την επίθεσή του κατά του πρώην πρωθυπουργού, τον οποίο, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε και για αλαζονεία, καθώς, όπως τόνισε, «ζητά ή αυτοδυναμία ή κατά παραχώρηση κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, ενώ μας ζητά σαν να έχουμε πάθει αμνησία, να ξεχάσουμε τους επτά μήνες που κυβέρνησε!», αναρωτήθηκε: «Αντί να λέει χυδαία ψέματα, και τώρα να γλύφει εκεί που φτύνει, νιώθει υπεύθυνος που τόσα χρόνια καλούσε τις διοικήσεις των ταμείων να μην συμμορφώνονται με όσα ζητούσαμε ως κυβέρνηση;». «Η μεγαλύτερη απάτη είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν από το PSI», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βενιζέλος, δεν παρέλειψε να υποστηρίξει επίσης ότι στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές σωστό είναι να συμμετέχουν όλοι, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Όσον αφορά, δε, στο αν το ΠΑΣΟΚ θα προσχωρήσει και θα συμφωνήσει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Βενιζέλος διερωτήθηκε ποιο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όσα έλεγε ο κύριος Τσίπρας επτά μήνες πριν ή όσα λέει τώρα;

«Εγώ ήδη από το 2012 ζητούσα επιμόνως τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, εφόσον από τότε διατεινόταν ότι είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας», ανέφερε ακόμα ο κύριος Βενιζέλος και πρόσθεσε πως υπάρχει εθνική ανάγκη που επιβάλλει τη συνεργασία με όλους τους παράγοντες.

«Εμείς είμαστε παλιοί, έχω κάνει πολλά χρόνια υπουργός και βουλευτής, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που μέχρι προχθές ήταν σύντροφοι στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αλληλοσπαράσσονται, είναι το νέο;» διερωτήθηκε, τέλος ο κύριος Βενιζέλος, ενώ ερωτηθείς για το αν ήταν θέμα δικού του εγωισμού το γεγονός ότι δεν επέστρεψε ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, κατέληξε: «Ποιος εγωισμός; Εγώ αποδέχθηκα το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του 2007 και βοήθησα να γίνει πρωθυπουργός. Υπάρχει άλλος πολιτικός του δικού του βεληνεκούς που να έχει δείξει τέτοια στάση μη εγωιστική ως σήμερα;»

Σχετικές ειδήσεις