ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Γεννηματά - Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να είναι η τρίτη δύναμη

Εκλογές 2015: Γεννηματά - Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να είναι η τρίτη δύναμη

«Αυτό πιστεύω -και αυτό ζητώ από τους πολίτες- ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ μπορεί να είναι η τρίτη δύναμη που θα επιβάλει τη συνεργασία και θα εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε ερώτηση για την επόμενη μέρα και αν το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να καθίσει στο τραπέζι και να συνεργαστεί κυβερνητικά οποίος και αν είναι πρώτο κόμμα, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, η ίδια απάντησε:

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, κυβέρνηση τετραετίας. Το κλειδί για την ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη που πρέπει να ανακτηθεί είναι η πολιτική σταθερότητα.

Το ΠΑΣΟΚ μιλάει από το 2012 για την ανάγκη δημιουργίας μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Δυστυχώς τότε δεν μας άκουγε κανείς, τώρα ένας - ένας έρχονται στα λόγια μας», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , για να προσθέσει:

«Δεν έχει καμία σημασία αυτήν την στιγμή ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, στην πράξη οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας έχουν καταργήσει το μπόνους των 50 εδρών, γιατί αυτό που ζητάει κάθε ελληνική οικογένεια είναι να νιώσει ασφάλεια, να νιώσει σταθερότητα, να καταλάβει ότι μπαίνουμε σε έναν δρόμο εξόδου από την κρίση και να πιστέψει ότι δεν θα ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της άτακτης χρεωκοπίας».

«Σε αυτήν την ευθύνη θα πρέπει να ανταποκριθούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τον ευρωπαϊκό για την Ελλάδα», σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις