ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Φεσώσατε τη χώρα και την αφήσατε χωρίς συμμάχους

Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Φεσώσατε τη χώρα και την αφήσατε χωρίς συμμάχους

Την ψήφο του ελληνικού λαού προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να ολοκληρώσει ό,τι δεν πρόλαβε στην προηγούμενη θητεία της, ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκη, στην πρώτη του τοποθέτηση στο debate των πολιτικών αρχηγών -«Θα προσπαθήσω να σχηματίσω κυβέρνηση συνεργασίας - Μη κρατικά πανεπιστήμια για εκπαίδευση σε ανώτατο επίπεδο - Ο Τσίπρας φέσωσε και άφησε τη χώρα χωρίς κανένα σύμμαχο - Η κυβερνητική συνεργασία θα βγάλει την χώρα από την κρίση - Μην χάσουμε και κάνα νησάκι (για το μεταναστευτικό) - Είμαι στην πιάτσα -Ο λαός να ψηφίσει αφού κρίνει και συγκρίνει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Είναι αλήθεια ότι είπαμε πολλά το 2012. Πολλά τα πράξαμε», παραδέχθηκε ο πρόεδρο της ΝΔ, σχετικά με αθέτηση προεκλογικών «γαλάζιων» υποσχέσεων, για να συμπληρώσει πως «η ΝΔ δεν είχε αυτοδυναμία, ήμασταν σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε πως οι πολίτες είναι αυτοί που κρίνουν το πώς πήγε η χώρα.

«Τον Γενάρη η χώρα πήγε πολύ καλύτερα, μειώθηκε η έκτακτη εισφορά, μειώθηκε ο φόρος στο πετρέλαιο, μειώθηκαν οι εισφορές» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι δεν υλοποιήθηκαν όλα.

«Αν είχαμε 4ετή θητεία και δεν διακοπτόταν βιαίως, θα τα είχαμε κάνει αυτά που είχαμε υποσχεθεί», συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ έφερε επενδύσεις στη χώρα, την ώρα που ο κ. Τσίπρας όπως είπε τις κυνήγησε. Κληθείς, δε, να σχολιάσει το ενδεχόμενο η ΝΔ να συνεργαστεί και πάλι με άλλα κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η ΝΔ ζητά κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας που να μπορεί να ολοκληρώσει το έργο της.

«Θα προσπαθήσω να σχηματίσω κυβέρνηση συνεργασίας»

Απαντώντας σε ερώτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στο ασφαλιστικό και τις περικοπές που προβλέπονται στο μνημόνιο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «έδειξε» τον Αλέξη Τσίπρα ως τον κύριο υπεύθυνο.

«Είναι το μόνο νέο που μας έφερε αυτούς τους μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «μία συμφωνία κρίνεται από το αποτέλεσμα».

Όπως ανέφερε, το νέο μνημόνιο είναι πολύ επώδυνο, ενώ «τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν ο κ. Τσίπρας έφερνε τη συμφωνία νωρίτερα». «Δεν είμαι εδώ για να δώσω υποσχέσεις» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας πως «για να προχωρήσουμε στο ασφαλιστικό χρειάζονται επενδύσεις, να δούμε την αδήλωτη εργασία, το δημογραφικό».

Όπως τόνισε επίσης, η ΝΔ πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει δουλειές, τις οποίες όπως είπε διώχνει ο κ. Τσίπρας. «Αν ο ελληνικός λαός μου δώσει την εντολή θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβω να σχηματίσω κυβέρνηση συνεργασίας, αντίθετα με τον κ. Τσίπρα που δεν θέλει να με δει. Εγώ κατάφερα ως πρόεδρος της Βουλής να συνθέσω απόψεις», υπογράμμισε.

«Μη κρατικά πανεπιστήμια για εκπαίδευση σε ανώτατο επίπεδο»

«Η ΝΔ θέτει στην αναθεώρηση του συντάγματος να υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν εκπαίδευση σε ανώτατο επίπεδο και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν από τη χώρα», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη να υπάρξει μια επανάσταση στην παιδεία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε, δε, για μία ακόμη φορά τον Αλέξη Τσίπρα πως «ό,τι ιδιωτικό ακούει το μισεί» φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ κριτική άσκησε και για το νόμο Μπαλτά και την αριστεία. Όπως είπε «αν δεν συνδεθούν τα πτυχία με την αγορά εργασίας θα έχουμε στρατιές ανέργων», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε περιορίσει πολύ τις αποσπάσεις καθηγητών. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μεϊμαράκη «οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πληρώνονται όπως πρέπει».

«Μην χάσουμε και κάνα νησάκι»

Αποστάσεις, πάντως, από δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, κράτησε για το μεταναστευτικό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας πάντως πως «εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να ακούγονται αυτές οι απόψεις και δεν θα φιμώσουμε τους συναδέρφους μας».

Όπως είπε «δεν είδα αυτή την ευαισθησία όταν λέγαμε ότι περιμένουν εκατομμύρια μετανάστες απέναντι, όταν λέγαμε ότι πρέπει να φυλάξουμε τα σύνορα», ενώ εξαπέλυσε μία ακόμη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Άκουσα με έκπληξη ότι δεν υπάρχουν σύνορα, σαφώς και υπάρχουν και πρέπει να τα φυλάμε», είπε, ενώ αστειεύτηκε λέγοντας «μην χάσουμε και κάνα νησάκι τώρα επειδή δεν ξέρει πως υπάρχουν θαλάσσια σύνορα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμα πως οι θέσεις της ΝΔ για το μεταναστευτικό είναι γνωστές, πως το πρόγραμμα υπάρχει, καλώντας τέλος τα κόμματα να μην υπόσχονται και τους πολιτικούς αρχηγούς να μην επισκέπτονται τώρα τα νησιά και να έχουν θέσεις και απόψεις.

«Ο Τσίπρας άφησε τη χώρα χωρίς κανένα σύμμαχο»

Σχετικά με τις αναφορές του κ. Καμμένου περί δικαστικής εκκρεμότητας ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «η εξεταστική επιτροπή έχει εξετάσει τα πάντα και έχει βγάλει πόρισμα».

Απαντώντας, σε ερώτηση για την εξωτερική πολιτική, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «στην εξωτερική πολιτική άφησε τη χώρα χωρίς κανένα σύμμαχο», ενώ απάντησε και στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα χρεώθηκε 90 δισ. το τελευταίο εξάμηνο και στο μνημόνιο αναφέρεται ρητά ότι δεν θα γίνει τίποτα για το χρέος εκτός από ό,τι είχε συμφωνηθεί το 2012».

«Η κυβερνητική συνεργασία θα βγάλει την χώρα από την κρίση»

Στο μεταξύ, ο κ. Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε να επιμείνει στη θέση του για ανάγκη συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων ώστε να βγει η χώρα από την κρίση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αν και εξέφρασε την εκτίμηση πως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί μέχρι τις εκλογές να ξαναγίνει αντιμνημονιακός, τόνισε πως «αν δεν έχουμε συνεργασίες δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση».

Όπως είπε «Τσίπρας ίσον μόνιμες εκλογές, αστάθεια, αβεβαιότητα» και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «για το καλό της χώρας να κάνουμε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, να συμφωνήσουμε πως αυτά θα μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε». Μάλιστα, όπως είπε, «εγώ αν έχει χρόνο πηγαίνω στην Κουμουνδούρου να συζητήσουμε».

«Φεσώσατε τη χώρα»

«Φεσώσατε τη χώρα», τόνισε ακολούθως ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, για να σημειώσει πως «25 δισ. είναι επιπλέον το χρέος για τις τράπεζες που έκλεισαν λόγω του δημοψηφίσματος».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στον Πάνο Καμμένο τον οποίο και κατηγόρησε πως με ψέματα κάνει προεκλογική περίοδο.

«Είμαι στην πιάτσα - Ο λαός ψηφίσει αφού κρίνει και συγκρίνει»

«Κοιτώ τους Έλληνες πολίτες στα μάτια, τους ζητώ να πάνε στην κάλπη αφού θα έχουν κρίνει και θα έχουν συγκρίνει», ανέφερε στο κλείσιμό του, ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αφού τόνισε πως τη συναισθηματική τους ψήφο στις προηγούμενες εκλογές «άθελά τους έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τις συνέπειες τις πληρώνουμε τώρα», σημείωσε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που μπορεί να συνθέσει, προσθέτοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει τα προβλήματα, δικηγορεί και είναι στην πιάτσα.

Καταλήγοντας, έθεσε το ερώτημα «ποιός θα φέρει επενδύσεις και δουλειές» καλώντας τους ψηφοφόρους να σκεφθούν ψύχραιμα και να ψηφίσουν τη ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις