ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ντροπή του ΠΑΣΟΚ και το αίσχος της Γεννηματά

Η ντροπή του ΠΑΣΟΚ και το αίσχος της Γεννηματά

Έχασε τα λόγια της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, καλούμενη στο debate να απαντήσει σε ερώτηση για την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία και να βάλει στη «ζυγαριά» τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων και το μέγεθος της καταστροφής που έχουν προκαλέσει τα μνημόνια στον κλάδο.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ... ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΥΓΙΗ ΚΛΑΔΟ

Προσπαθώντας να υπερασπιστεί την καταστροφική πολιτική για την ελληνική παραγωγή φαρμάκου, που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ από την αρχή των μνημονίων, αποκαλύφθηκε η πλήρης άγνοια της κ. Γεννηματά για το κρίσιμο αυτό ζήτημα για την υγεία του ελληνικού λαού, τη φαρμακευτική του περίθαλψη. Εκτός αν στο πλαίσιο των... εσωκομματικών συμβιβασμών, η σημερινή αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επέλεξε συνειδητά να εκτεθεί για να μην εκθέσει τον εμπνευστή της καταστροφικής πολιτικής για το ελληνικό φάρμακο, τον Ανδρέα Λοβέρδο...

Στον κύκλο των ερωτήσεων για την Παιδεία και την Υγεία, η κ. Μαρία Χούκλη έθεσε το εξής ερώτημα στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:

«Η συμφωνία την οποία ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ ενεργοποιεί την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και στον τομέα της Υγείας. Αναφέρω μία αλλαγή: καθιερώνεται συνταγογράφηση χωρίς εξαιρέσεις σε όλα τα σκευάσματα, με βάση τη δραστική ουσία και πλέον γίνονται πιο φθηνά τα γενόσημα φάρμακα. Οι εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες λένε ότι αυτές οι δύο παρεμβάσεις τις πλήττουν καίρια. Το ΠΑΣΟΚ τι απαντά σε αυτό το δίλημμα, φθηνότερο φάρμακο για τους πολίτες ή εθνική βιομηχανία φαρμάκου;».

Η απάντηση της κ. Γεννηματά άφησε άφωνους τους θεατές –όπως και νωρίτερα άλλωστε, όταν ισχυρίστηκε, ότι τα «μαύρα ταμεία» του ΠΑΣΟΚ και το πόρισμα για τα οικονομικά του κόμματος, είναι θέμα που δεν αφορά τον ελληνικό λαό.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι η φαρμακευτική δαπάνη, δηλαδή τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό που εξασφαλίζουν την κάλυψη των αναγκών των πολιτών σε φάρμακο, ευθύνεται για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας! «Το μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με το φάρμακο έχει να κάνει με το κόστος. Θέλω να σας θυμίσω ότι εκτοξεύθηκε η δαπάνη για το φάρμακο από το 2004 μέχρι το 2009, από 2,5 δισ. σε 5,5. Έριξε έξω τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιδείνωσε την κατάσταση στην υγεία».

Ισχυρίστηκε ότι οι δραματικές ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία οφείλονται στην «υπέρογκη» φαρμακευτική δαπάνη, «γιατί δεν υπήρχαν πια πόροι για τη χρηματοδότηση» του ΕΣΥ.

Κατηγόρησε τη δημόσια δαπάνη για τη φαρμακευτική περίθαλψη του πληθυσμού ότι ευθύνεται για την εγκατάλειψη των δημόσιων μονάδων υγείας υπέρ των ιδιωτικών (;!).

Υπερασπίστηκε την πολιτική Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας, τη θητεία του οποίου θυμούνται με τα μελανότερα χρώματα οι επιστήμονες υγείας, αλλά και των συνεχιστών του από τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: «Εμείς παλέψαμε και μειώσαμε αυτό το κόστος, αυτή τη δαπάνη περίπου στο μισό. Πρέπει να προχωρήσουμε κι άλλο».

Φαίνεται πως δεν έχει πληροφορηθεί η κ. Γεννηματά η οποία εμφανίστηκε στο debate να μιλάει ως... «ξύλινη κούκλα», ότι πλέον η φαρμακευτική δαπάνη, καθ’ υπόδειξη των δανειστών, βρίσκεται κάτω από το ανεπαρκέστατο όριο των 2 δισ. και δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες του ελληνικού λαού σε φάρμακο. Γι’ αυτό ακριβώς, άλλωστε, αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν υπέρογκες συμμετοχές.

Αντιλαμβανόμενη, ίσως, ότι τα λεγόμενά της δεν έχουν καμία λογική συνοχή, επιχείρησε στο τέλος της απάντησής της να «σώσει» την κατάσταση, χάνοντας εμφανώς τα λόγια της.

«Βεβαίως, πρέπει να στηριχθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα στήριξής της, είναι ένας υγιής κλάδος, με χιλιάδες θέσεις εργαζομένων» είπε χωρίς ίχνος ντροπής, αφού δεν μπορεί ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που ξεκίνησε την καταστροφή της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου, να πιάνει στο στόμα της τη λέξη «φάρμακο».

Όπως φαίνεται, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποτάξει τα αίσχη του παρελθόντος, είναι και θα συνεχίσει να είναι «βαρίδι» για την Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες αναμόρφωσής του με τις αλλαγές προσώπων, αφού η πολιτική του παραμένει ίδια.

Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται σήμερα και δεν θα δικαιούται για πάρα πολλά ακόμη χρόνια, αφού δεν πρόκειται ποτέ ξανά να γίνει κόμμα εξουσίας, να ομιλεί για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, την οποία εκείνο φρόντισε να προσφέρει στους... δανειστές και τα συμφέροντα που η Μέρκελ εκπροσωπεί, προστατεύοντας με σειρά αποφάσεων εκείνα της ισραηλινής Teva.

Είναι ντροπή μετά από 5 χρόνια που στη διάρκειά τους η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δέχτηκε αλλεπάλληλα καταστροφικά πλήγματα, να μιλά σήμερα το ΠΑΣΟΚ και η αρχηγός του για... μέτρα στήριξής της. Δεν δικαιούται η αρχηγός το κόμματος που διατηρεί ακόμα στις τάξεις του και... υπερηφανεύεται γι’ αυτό, τον Ανδρέα Λοβέρδο, να πιάνει στο στόμα της την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Η κ. Γεννηματά καλά θα κάνει να ενημερωθεί, αν όντως είναι αδιάβαστη και δεν κάνει... πλάτες στον Λοβέρδο για το μέγεθος του ατοπήματος στο οποίο υπέπεσε. Η όλη εμφάνισή της στο debate και οι προκλητικότατες τοποθετήσεις για το θέμα της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και του ταμείου του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν τη χαριστική βολή στο κόμμα που αποδείχτηκε περίτρανα πως κανένας λόγος ύπαρξής του δεν υφίσταται.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο ελληνικός λαός που σήμερα πληρώνει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, θα στείλει την κ. Γεννηματά, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο εκεί που τους αξίζει.

Στο σπίτι τους...

Σχετικές ειδήσεις