ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Πάσχος: Ποιος είναι ο Θεσσαλός καθηγητής που εντάχθηκε στις λίστες της ΝΔ στη Β’ Αθήνας

Κώστας Πάσχος: Ποιος είναι ο Θεσσαλός καθηγητής που εντάχθηκε στις λίστες της ΝΔ στη Β’ Αθήνας

Μια δυνατή προσωπικότητα ενέταξε στα ψηφοδέλτια της Β’ Αθηνών ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τον Θεσσαλό καθηγητή Κώστα Πάσχο.

Προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, με καταγωγή από τον Παλαμά Καρδίτσας.

Άρρηκτα δεμένος με τον τόπο του, συνεπής, ασυμβίβαστος και έντιμος. Στη μακρόχρονη πορεία του πάντα προσηλωμένος στους στόχους που έβαζε.

Τα τελευταία 25 χρόνια, ζώντας στην Αθήνα με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, έχει δώσει το στίγμα του λόγω του αυθορμητισμού που διακατέχει τον χαρακτήρα του, της υπερβολικής αγάπης στο πρόσωπο της γυναίκας του και των παιδιών του, τον σεβασμό που δείχνει στο σύνολο των φίλων του και γενικά των ανθρώπων που συναναστρέφεται.

Το χαμογελαστό παιδί, όπως το αποκαλούν και ο χαρακτηριστικός τρόπος που αναφέρεται ο ίδιος όταν τον συστήνουν οι φίλοι του λέγοντας Κώστας Πάσχος, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, χωρικός.

Χαρακτηριστική ήταν η προσφορά του, την περίοδο των δημοτικών εκλογών του 1998 με πρόεδρο τον Κώστα Καραμανλή που τον τοποθέτησε δ/ντη σε εκείνη την πρώτη κρίσιμη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, στη γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας (πρώην ΚΕΤΑ), όπου η ΝΔ για πρώτη φορά κέρδισε 500 δήμους και 31 νομαρχίες, κάνοντας τη μεγαλύτερη διεύρυνσή και υπερβαίνοντας τους κανόνες του παρελθόντος για κομματικούς υποψηφίους, τοποθέτησε επικεφαλής υποψηφίους άλλων πολιτικών χώρων οι οποίοι και εξελέγησαν.

Όπως ο Θεόδωρος Κατριβάνος στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς προερχόμενος από την Αριστερά, η Ελένη Μπεσμπέα στη νομαρχία Αθηνών, προερχόμενη από την Πολιτική Άνοιξη, ο Χρήστος Τέγος στον δήμο Καρδίτσας, προερχόμενος από το ΚΚΕ και πολλές άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις που κέρδισαν δήμους και νομαρχίες.

Τότε χαρακτηρίστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, όλων των χώρων ως ο πιο μετρημένος, ολιγόλογος και αποτελεσματικός, εκτελεστικός βραχίονας, της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς παρέκκλιση χιλιοστού από τη στρατηγική που είχε χαράξει ο τότε πρόεδρος και τα στελέχη.

Η γνώμη του άλλωστε, σταθερή και αταλάντευτη από τότε, έχει καταγραφεί με άρθρα και δημόσιες τοποθετήσεις του στα μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα στο ΒΗΜΑ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιστεύει ότι η ανάπτυξη θα έρθει στη χώρα αν εκμεταλλευτούμε τον πλούτο αυτής, δημιουργώντας ευρύτερες συμμαχίες στο πολιτικό σύστημα και αν οι Έλληνες πολίτες, κατά κύριο λόγο, για πρώτη φορά συσπειρωθούν αποφασίζοντας το μέλλον τους, όχι με συναίσθημα που το καθορίζουν όπως, θυμός, φόβος και τύχη.

Η επανεκκίνηση της πατρίδας θα έρθει μέσα από το κοινό όραμα που δημιουργεί η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπου από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, έχει δημιουργήσει συνθήκες στρατηγικής σε όλη την κοινωνία και στην παράταξη που υπερβαίνουν το «εγώ» και αναδεικνύουν το «εμείς» και που βασική στρατηγική της πολιτικής του είναι συναίνεση και συνεργασία, για την σωτηρία και την ανάπτυξη της χώρας.

Μάχη δύσκολη, αλλά με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, δυνατή.

Σχετικές ειδήσεις