ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Τόσα χρόνια όλα τα σκιαζε ο δικομματισμός και τα θόλωνε το ρουσφέτι

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Τόσα χρόνια όλα τα σκιαζε ο δικομματισμός και τα θόλωνε το ρουσφέτι

Ισχυρή εντολή «για να αρχίσουμε μαζί, εσείς κι εμείς, να αλλάζουμε τη χώρα» ζήτησε από τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στα Ιωάννινα.

ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι πρέπει να τελειώσουν οι παθογένειες του παρελθόντος ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Κάλεσε δε τους πολίτες «να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για να τελειώσουμε με το βάλτο».

«Τον είδατε τον κύριο Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ. Και τον ακούσατε. Κανένα πρόγραμμα, καμιά αυτοκριτική για το σάπιο παρελθόν, το άρρωστο κράτος,τις κουμπαριές της ΝΔ και των άλλων με τη διαπλοκή, την υπερχρέωση της χώρας, την ανοχή και την υπόθαλψη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία «ανήκει στις δυνάμεις που έχτισαν όλες τις παράγκες που σήμερα πρέπει να γκρεμιστούν. Που βρίσκονται πίσω από όλες τις πληγές που πρέπει να κλείσουν. Που ταυτίζονται με όλες τις παθογένειες που πρέπει να εξαλειφθούν».

«Τόσα χρόνια τώρα, όταν η ΝΔ και οι εταίροι της στη μοιρασιά της εξουσίας, έχτιζαν το καθεστώς της φθοράς, της διαπλοκής, της κοινωνικής αδικίας, εμείς αντιστεκόμασταν με πείσμα ηπειρώτικο και επιμονή αριστερή. Όταν όλα τα 'σκιαζε ο δικομματισμός και τα θόλωνε το ρουσφέτι, εμείς κρατούσαμε αναμμένη τη σπίθα του αγώνα για τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας. Του αγώνα για αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα, στις συνειδήσεις» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Οι έξι μήνες της αριστερής διακυβέρνησης τους καίνε. Η "κατάληψη" του Μαξίμου από ανθρώπους που δεν κρατάνε από τζάκια, δεν έχουν σχέση με τη διαπλοκή, στάθηκαν πάντα απέναντι στη διαφθορά, δεν βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα και την εξουσία ως αυτοσκοπό. Αυτά είναι που θέλουν να σβήσουν, να εξαφανίσουν, να εξαερώσουν. Γι' αυτό μας επιτίθενται από όλες τις μεριές συκοφαντώντας, απειλώντας, βρίζοντας αλλά και χαϊδεύοντας», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε και πάλι ότι η κυβέρνηση έδωσε σκληρή μάχη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

«Παλέψαμε, ματώσαμε, δείξαμε μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας υπομονή και επιμονή. Αντέξαμε σε πρωτοφανείς πιέσεις, εκβιασμούς, μέτρα πιστωτικής ασφυξίας. Ανοίξαμε διάπλατα με το δημοψήφισμα την πόρτα στη συμμετοχή του λαού στη δύσκολη μάχη. Και όταν χρειάστηκε να πάρουμε τις πιο κρίσιμες αποφάσεις, κυριολεκτικά αποφάσεις ζωής και θανάτου, βάλαμε τη ζωή των απλών ανθρώπων πάνω από προσωπικές, κομματικές, πολιτικές σκοπιμότητες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα χρειαστούν μάχες δύσκολες για να κερδίσουμε το καλύτερο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Θα εμπιστευτούμε για όλα αυτά τον κ. Μεϊμαράκη, τον Άδωνι, τον Βορίδη, τον Βενιζέλο, τον Πάγκαλο; είπε απευθυνόμενος στους πολίτες.

Σχετικές ειδήσεις