ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Γεροβασίλη: Ζητάμε αυτοδυναμία για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις των μνημονίων

Εκλογές 2015 - Γεροβασίλη: Ζητάμε αυτοδυναμία για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις των μνημονίων

«Για να δοθεί ελπίδα σε αυτό τον τόπο και προοπτική, πρέπει οι δυνάμεις του νέου να βγουν μπροστά» τόνισε μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9, η τέως κυβερνητική εκπρόσωπος και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις των μνημονίων.

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, δήλωσε επιφυλακτική καθώς, όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Ντουέτο», μπορεί να είναι χρήσιμες και να δείχνουν τάσεις, αλλά οι τελευταίες -τόσο των εκλογών όσο κι εκείνες που αφορούσαν στο δημοψήφισμα- ήταν σε μεγάλη διάσταση από το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως σημείωσε, η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να ανεβαίνει και η τελευταία εβδομάδα είναι αυτή που θα κρίνει το αποτέλεσμα.

Στην προοπτική, δε, συνεργασίας απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να συγκυβερνήσει και να συνεργαστεί. «Η συγκυβέρνησή μας με τους ΑΝΕΛ ήταν μια πραγματικά έντιμη συμφωνία η οποία τηρήθηκε», συμπλήρωσε.

«Όλα όσα όμως, ακούγονται περί "οικουμενικής", πραγματικά υποκρύπτουν άλλο στόχο. Εμείς ζητάμε την αυτοδυναμία γιατί χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση περισσότερο από ποτέ, για να εφαρμόσουμε το υπάρχον υπογεγραμμένο πρόγραμμα, αλλά κυρίως για να μπορούμε να διεκδικήσουμε και να εφαρμόσουμε το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει στόχο να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις των μνημονίων», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

Σχολιάζοντας τη δημιουργία του κόμματος Λαϊκής Ενότητας ανέφερε: «Οι πρώην σύντροφοί μας επέλεξαν την αναχώρηση και να ρίξουν την πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς. Επ' αυτού θα κριθούν, όχι μόνο από τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από όλη την ελληνική κοινωνία».

Αναφερόμενη, τέλος, στα ζητήματα Υγείας, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι παραμένουν οξυμμένα. «Η Υγεία απορυθμίστηκε στα χρόνια του μνημονίου με μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία από υλικά μέχρι γιατρούς κι έχουν γίνει βήματα πίσω», ανέφερε, επισημαίνοντας: «Στον χρόνο που είχαμε ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας που είναι αναγκαίο σήμερα περισσότερο από ποτέ». Καταλήγοντας, διευκρίνισε ότι έχει δρομολογηθεί η προκήρυξη 4.500 θέσεων προσωπικού που απαιτείται.