ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας πήγε για μαλλί και θα βγει… κουρεμένος!

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας πήγε για μαλλί και θα βγει… κουρεμένος!

Για μνημονιακή χούντα που καθορίζει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας την πορεία της Ελλάδας έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, από όπου δεν παρέλειψε να ασκήσει για μία ακόμη φορά σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις - Υπάρχει διέξοδος αν χρειασθεί με εργαλείο το εθνικό νόμισμα», ανέφερε μεταξύ άλλων.


«Όσο υπάρχουν μνημόνια υπάρχει μια μνημονιακή χούντα που καθορίζει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας την πορεία αυτής της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, σε ομιλία του στο Ηράκλειο, από όπου ξεκίνησε διήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε την εκλογική μάχη πολύ κρίσιμη, λέγοντας ότι ίσως είναι η κρισιμότερη μετά από τον πόλεμο, ενώ μίλησε και για εκλογές- εξπρές που σύμφωνα με τον ίδιο έγιναν για δύο βασικούς λόγους: «Για να αποφύγει να δει ο κόσμος τις τρομακτικές συνέπειες του τρίτου μνημονίου υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών» και «για να αιφνιδιάσει όλους εμάς που είπαμε "όχι" στο μνημόνιο και δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς».

Επίσης ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. εκτίμησε ότι «ο κ. Τσίπρας αποφάσισε τις εκλογές νομίζοντας ότι είχε την αυτοδυναμία στο τσεπάκι του. Μπορεί να πήγε για μαλλί, αλλά μπορεί να βγει και κουρεμένος» είπε.

Αφού ανέφερε, δε, ότι τα μνημόνια καταστρέφουν τον τόπο και το λαό, έκανε λόγο για εγκλήματα σε βάρος του λαού, προσθέτοντας: «Μπήκαμε με αποφασιστικότητα και τόλμη στη μάχη και θα τη δώσουμε θετικά για τον λαό και τον τόπο».

Εξάλλου, δήλωσε ότι ο ίδιος και οι σύντροφοί του είναι περήφανοι που δεν κράτησαν τους υπουργικούς θώκους και τα βουλευτικά έδρανα «για να πουν "όχι" στο μνημόνιο και να συνεχίσουν τον αγώνα για την πατρίδα, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Για τις δημοσκοπήσεις σημείωσε: «Να μην τις ακούτε και να μην τις πιστεύετε» σημειώνοντας ότι θέλουν να δημιουργήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και όχι να το αποτυπώσουν. Μίλησε μάλιστα για «στημένο παιχνίδι, έξω από την κοινωνία» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τα ρεύματα της κοινωνίας, ειδικά των νέων και των φτωχών στρωμάτων» και γι' αυτό στις δημοσκοπήσεις αυτές δεν καταγράφουν τη δυναμική της ΛΑΕ κάνοντας λόγο για συστημικές σκοπιμότητες.

«Αν δείχνουν για μας ποσοστά που τείνουν ή είναι στο διπλάσιο νούμερο, τότε τα μνημόνια τέλειωσαν», υποστήριξε και μίλησε για στημένο διπολισμό.

Αναφερόμενος στο μετεκλογικό σκηνικό τόνισε ότι «θα είμαστε ισχυροί θα έχουμε καθοριστικό ρόλο και εκ των πραγμάτων θα είμαστε η μοναδική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση στη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές», προσθέτοντας ότι «το δίλημμα δεν είναι ποιος θα είναι πρωθυπουργός ή ποιος θα έρθει πρώτος από τους δύο γιατί ανεξάρτητα απ' αυτό θα συγκυβερνήσουν και θα έχουμε κυβέρνηση μνημονιακής ενότητας».

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ακόμα ότι το τρίτο μνημόνιο δεν θα εφαρμοσθεί «γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί η μνημονιακή εξόντωση σ' έναν λαό».

Στο σημείο αυτό έκανε μάλιστα ιδιαίτερες αναφορές στη νεολαία λέγοντας ότι σήμερα αναγκάζεται σε μεγάλα τμήματά της να καταφεύγει στο εξωτερικό. «Γιατί δεν υπάρχουν μόνο πρόσφυγες που καταφθάνουν στα νησιά, πρόσφυγες έχουμε και εμείς τα παιδιά μας, είναι οι νέοι σύγχρονοι πρόσφυγες».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο. Λαφαζάνης είπε ότι «όσο υπάρχουν μνημόνια υπάρχουν οπερετικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και πως όσο υπάρχουν μνημόνια η χώρα θα είναι αποικία και προτεκτοράτο.

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ επανέλαβε, τέλος, τις θέσεις του για εθνικό νόμισμα, λέγοντας: «Αυτή την ώρα η ανάγκη επιτάσσει να έχουμε εναλλακτική λύση ρεαλιστική και γι αυτό εμείς λέμε ότι υπάρχει διέξοδος αν χρειασθεί με εργαλείο το εθνικό νόμισμα, που μπορεί να είναι απόλυτα βιώσιμη και θα μπορέσει να προσφέρει ελπίδα και προοπτική».

Σχετικές ειδήσεις