ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Θα δημιουργήσουμε ένα σταθερό πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια

Μεϊμαράκης: Θα δημιουργήσουμε ένα σταθερό πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια

Τη δέσμευση να δημιουργήσει ένα σταθερό πλαίσιο για τα πανεπιστήμια ανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους πρυτάνεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Περικλή Μήτκα, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέα Ζαπράνη, τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Παύλο Καρακολτσίδη και εκπρόσωπο της διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι για τη Νέα Δημοκρατία η ανώτατη εκπαίδευση αποτελεί την πιο μεγάλη επένδυση.

«Απόφασή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σταθερό πλαίσιο για τα πανεπιστήμια», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μεϊμαράκης.

Πρόσθεσε δε ότι: «Η αριστεία για μας δεν είναι ρετσινιά, ούτε πρόκειται να επαναφέρουμε το άσυλο της ανομίας. Θέλουμε τα Συμβούλια Διοίκησης να αποτελούνται από ικανά και καταξιωμένα πρόσωπα από την αγορά και την εκπαίδευση. Θέλουμε την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων. Αλλά και διεθνοποίηση των πανεπιστημίων μας και τη διασυνοριακή εκπαίδευση μοχλό ευρύτερης ανάπτυξης. Για να προσελκύουμε και όχι να εξάγουμε μόνο φοιτητές. Θέλουμε την άμεση σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Θέλουμε καινοτόμα, εξωστρεφή, δημιουργικά πανεπιστήμια που δε θα παράγουν ανέργους. Θέλουμε συνεχή και αμφίδρομη ενημέρωση, αλλά και τη γνώμη όλων των θεσμικών φορέων της εκπαίδευσης. Εμείς από 21 Σεπτεμβρίου πάμε την Παιδεία μπροστά».

Σχετικές ειδήσεις