ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογες 2015 - Τσίπρας: Δεν θέλουμε ανάπτυξη που στηρίζεται σε κοινωνικά ερείπια

Εκλογες 2015 - Τσίπρας: Δεν θέλουμε ανάπτυξη που στηρίζεται σε κοινωνικά ερείπια

Το μοντέλο ανάπτυξης που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζεται σε μια πολιτική διαρκούς επιδείνωσης της εργασίας αλλά στη στήριξη της αγοραστικής δύναμης της εργασίας και της καινοτομίας τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αγορά» σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η ανάπτυξη που στηρίζεται πάνω στα κοινωνικά ερείπια αν ποτέ έρθει, θα είναι ασθενική, μικρής διάρκειας και άνεργη. Θα υπονομεύει την καθημερινότητα της κοινωνικής πλειοψηφίας και θα οδηγήσει εκ νέου όπως και στο παρελθόν στην πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση».

«Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν έχουν τον χαρακτήρα επιλογής διαχειριστή της Συμφωνίας με τους εταίρους μας. Αντιθέτως φέρνουν στην επιφάνεια τα μεγάλα στρατηγικά διλήμματα για τον προσανατολισμό της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τις επόμενες δεκαετίες. Διότι μετά από επτά χρόνια συνεχόμενης ύφεσης η ελληνική οικονομία έχει συμπιεστεί τόσο ώστε είναι δεδομένο ότι σύντομα θα αρχίσει η διαδικασία της ανάκαμψης», αναφέρει».

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι είναι «ακραία νεοφιλελεύθερη και ταυτίζεται με τις πολιτικές αποδιάρθρωσης που εφαρμόστηκαν μέχρι το 2014»: «Στηρίζεται στην συμπίεση των μισθών, την ακραία απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στη διάλυση της μεσαίας επιχειρηματικότητας και τη διαρκή συγκέντρωση της παραγωγής και των υπηρεσιών σε μεγάλους ομίλους. Δεν είναι τυχαίο ότι στην περίοδο της διακυβέρνησής της δεν έκανε τίποτα για να χτυπηθούν τα καρτέλ, ενώ την ίδια στιγμή διόγκωσε την ευνοιοκρατία τόσο σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις όσο και στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους: Η Νέα Δημοκρατία πέραν της ακραίας νεοφιλελεύθερης εμμονής της δεν έχει κανένα εχέγγυο για την χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών αλλά και για την εμπέδωση ενός αξιοκρατικού και αδιάβλητου μοντέλου για την αποτελεσματική χρησιμοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» γράφει επίσης.

«Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας πρέπει να βασιστεί στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της χώρας με έμφαση στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην καινοτομία και στην υψηλή τεχνολογία» υποστηρίζει στο άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός.

Επαναλαμβάνει δε τα επιτεύγματα της επτάμηνης διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ:

«• Προχωρήσαμε στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις που έδωσε ανάσα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
• Τολμήσαμε τη ρύθμιση της Δεύτερης Ευκαιρίας που απαλάσσει πλήρως τα φυσικά πρόσωπα που πτώχευσαν εντίμως.
• Ολοκληρώσαμε τις προκαταρκτικές ενέργειες για την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ που έχει σαφή προσανατολισμό την καινοτομία, την στήριξη νέων επιστημόνων και την επιδότηση της απασχόλησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
• Ολοκληρώσαμε τον αναπτυξιακό νόμο που κινείται σε αντίστοιχη κατεύθυνση και μπορεί άμεσα να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μετά τις εκλογές»

«Γνωρίζουμε όμως ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα στο άμεσο μέλλον με κυριότερο την αποκατάσταση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Είναι η πρώτη φορά μετά από μια πενταετία που η πρόγνωση για την αποκατάσταση της ρευστότητας είναι θετική. Με την νέα Συμφωνία έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών Τραπεζών που αυτή τη φορά θα λύσει μια και καλή και το χρόνιο πρόβλημα των κόκκινων δανείων ενώ ταυτόχρονα έχουμε εξασφαλίσει τον διπλασιασμό της προκαταβολής χρηματοδότησης για το νέο ΕΣΠΑ» συμπληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις