ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015–Γεροβασίλη: Οι πολίτες να πάνε στις κάλπες για να μη λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην τους

Εκλογές 2015–Γεροβασίλη: Οι πολίτες να πάνε στις κάλπες για να μη λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην τους

Το μήνυμα ότι «οι πολίτες έχουν ευθύνη και πρέπει να ψηφίζουν για να μην καθορίζεται το μέλλον ερήμην τους», έστειλε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Star, επανέλαβε ότι έγιναν αποδεκτά μέτρα μόνο και μόνο για να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η συμφωνία «έχει μια σειρά νεοφιλελεύθερης αντίληψης μέτρα, τα οποία δεχθήκαμε προκειμένου να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα, δηλαδή την άτακτη χρεοκοπία» και προσέθεσε ότι «αναλάβαμε την εθνική ευθύνη με προτεραιότητα το συμφέρον της χώρας και όχι το συμφέρον του πολιτικού μας φορέα και του εαυτού μας».

Απευθυνόμενη στους νέους, που ήταν παρόντες, είπε ότι η ψήφος είναι ύψιστης σημασίας και ευθύνης πολιτική επιλογή, ανεξαρτήτως του τι προτίθεται να ψηφίσει ο καθένας και η καθεμία, αναφέροντας ότι «πρέπει να ψηφίσετε για να μην καθοριστεί το μέλλον ερήμην σας. Όποιος αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων δεν έχει πράξει το σοφότερο».

Σχετικά με το φορολογικό, είπε ότι η συμφωνία που ψηφίστηκε περιλαμβάνει σειρά δεσμεύσεων, μεταξύ των οποίων και φορολογικές, για να τονίσει πως «δεν πιστεύουμε ότι η αυξημένη φορολογία βοηθά την πραγματική οικονομία, ούτε την ανάπτυξη, και δεν συντασσόμαστε με την νεοφιλελεύθερη λογική, η οποία λέει ότι έτσι και αλλιώς ο τρόπος είναι ένας: λιτότητα».

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «η συμφωνία στη τριετία έχει ανοικτά πεδία διαπραγμάτευσης, και αυτό είναι μία από τις επιτυχίες της και για αυτό έχει σημασία ποια κυβέρνηση θα τα διαπραγματευτεί».

Είπε ότι «έχουμε μπροστά μας το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τη συζήτηση για το χρέος, τα κόκκινα δάνεια, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την πρώτη κατοικία», για να τονίσει πως και «έχει σημασία ότι παρότι προκλήθηκε και ο κ. Μεϊμαράκης -και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί- δεν απάντησαν επί προγραμματικών θέσεων».

Σχετικές ειδήσεις