ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Τσίπρας: Η ΝΔ εκπροσωπεί το σύστημα της διαπλοκής και της εξάρτησης

Εκλογές 2015 – Τσίπρας: Η ΝΔ εκπροσωπεί το σύστημα της διαπλοκής και της εξάρτησης

«Η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας απόψε την ομιλία του, σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «στη κάλπη της Κυριακής ψηφίζουμε όχι στην παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής» και συμπλήρωσε: «Ψηφίζουμε όχι στη ΝΔ, που, πράγματι, εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο, το σύστημα συμφερόντων της διαπλοκής και της εξάρτησης, ψηφίζουμε όχι στην Ελλάδα της συντήρησης και της ολιγαρχίας».

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «στη κάλπη που θα κρίνει τη διακυβέρνηση του τόπου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ψηφίζουμε για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της προκοπής». Μάλιστα όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «την Κυριακή δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει τη Δευτέρα ο λαός μας τη δική του κυβέρνηση, για αυτό από αυτή τη μάχη, δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει κανείς».

Αναφερόμενος στη διαπλοκή, ο κ. Τσίπρας υπερθεμάτισε, λέγοντας πως «ακόμα κι ο ίδιος ο Φαλτσιανί, που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ, δηλώνει σήμερα ότι η έρευνα για τη λίστα ουσιαστικά προχώρησε μόνον μετά τις 25 Γενάρη. Μα, είναι σχεδόν αυτονόητο, θα έλεγα. Θα τολμούσαν να ερευνήσουν τη λίστα Λαγκάρντ εκείνοι που κινδύνευαν να βρουν μέσα, τους εαυτούς τους;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε τη διαπραγματευτική δυναμική Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, αφού – όπως τόνισε – είναι όμηροι της άλλης πλευράς: «Πως θα διαπραγματευτούν, όταν η άλλη πλευρά τους κρατάει από το σβέρκο; Με την κατάθεση Χριστοφοράκου στη γερμανική δικαιοσύνη, που παραμένει, για όλους εμάς, επτασφράγιστο μυστικό, ακριβώς επειδή είναι κλειστό διαπραγματευτικό χαρτί της πλευράς των δανειστών απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;»

ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαϊκός κόσμος και τα μεσαία στρώματα που αναπνέουν και αγωνίζονται τίμια για να κερδίσουν τη ζωή με τη δουλειά τους», προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μέση ελληνική οικογένεια, που αγωνίζεται και αγωνιά κάθε μέρα για να μεγαλώσει και να μορφώσει τα παιδιά τους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην Νέα Δημοκρατία και απευθυνόμενους προς τους συγκεντρωμένους είπε μεταξύ άλλων: «Πιστεύετε στ’ αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι η Ν.Δ. θα διαπραγματευτεί για τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες, τους υπαλλήλους των πανεπιστημίων, τους αστυνομικούς, όταν ο κος Μεϊμαράκης τους αποκαλεί όλους άχρηστους;»

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη είπε: «Ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει τη ψήφο του λαού, κατεβαίνοντας στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο, το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά. Και όλοι γνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα πεπραγμένα του. Ας το σκεφτούν αυτό όσοι πολίτες ταλαντεύονται αναποφάσιστοι ή όσοι φλερτάρουν με την αποχή».

Σχετικές ειδήσεις