ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Κουτσούμπας: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ένα λιθαράκι στο δρόμο της ανατροπής

Εκλογές 2015 – Κουτσούμπας: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ένα λιθαράκι στο δρόμο της ανατροπής

«Ένα λιθαράκι στο δρόμο της ανατροπής» χαρακτήρισε την ψήφο των πολιτών στο ΚΚΕ, ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας τους ψηφοφόρους να μην σκοντάψουν στην τρικλοποδιά της Λαϊκής Ενότητας.

«Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος, «σημαίνει παραίτηση από τη λαϊκή θέληση να υπερασπιστούμε τις λαϊκές ανάγκες», καλώντας τους ψηφοφόρους «να μην σκοντάψουν στην τρικλοποδιά της Λαϊκής Ενότητας».

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ένα λιθαράκι στο δρόμο της ανατροπής, διεμήνυσε ο γ.γ. του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων.

Προειδοποίησε πως η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, θα καταθέσει το νέο κρατικό προϋπολογισμό στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2016 – 2019, που θα φορτώσει το λαό με νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους περίπου 3-4 δισ. ευρώ.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να ρίξουν ψήφο στο ΚΚΕ για «να μην προσθέσει ο λαός μας και τη δική του ψήφο στις 222 ψήφους των 5 κομμάτων που ψήφισαν το μνημόνιο και τώρα εμφανίζονται σαν αθώες περιστερές που αμάρτησαν για το παιδί τους».

«Είτε αυτή είναι κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με κάποια από τα υπόλοιπα κόμματα, τοΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ ή τους ΑΝΕΛ, είτε είναι κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού των δύο πόλων του αστικού πολιτικού συστήματος, του ΣΥΡΙΖΑ παρεούλα με τη ΝΔ» διευκρίνισε.

«Δεν υπάρχει μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης που να μπορεί να οδηγήσει σε έναν καπιταλισμό χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς ξεζούμισμα των εργαζομένων», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, προτρέποντας τους πολίτες να μην παρασυρθούν από τα μεγάλα λόγια. «Η λύση, η προοπτική για το λαό βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης για να πάρει ο λαός την εξουσία, για να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, για να σχεδιάσει επιστημονικά την οικονομία, να αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος», υπερθεμάτισε.

Σχετικές ειδήσεις