ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Κείμενο στήριξης στο ΣΥΡΙΖΑ από 220 πανεπιστημιακούς

Εκλογές 2015: Κείμενο στήριξης στο ΣΥΡΙΖΑ από 220 πανεπιστημιακούς

Κείμενο στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποιούν 220 πανεπιστημιακοί από όλα τα ΑΕΙ της χώρας, με τους υπογράφοντες να επισημαίνουν ότι κατανοούν το «μετασχηματισμό της κοινωνίας ως μια διαδικασία καθημερινής πολιτικής πράξης».

Η υποστήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στο ότι, όπως επισημαίνουν, "πατάνε στο έδαφος της πραγματικότητας, όχι για να την αποδεχθούν, αλλά για να την αλλάξουν". "Η χειμαζόμενη κοινωνία ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι η δύναμη με την οποία θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε μέσο για μια δικαιότερη, πιο δημοκρατική και πιο ανοιχτή στο μέλλον κοινωνία, γι’ αυτό και παραμένουμε στο πλευρό της. Αναγνωρίζουμε τις συνέπειες της συνθηκολόγησης. Δεν τις εσωτερικεύουμε ως ιδεολογία. Αγωνιζόμαστε για να τις υπερβούμε. Πατάμε στο έδαφος της πραγματικότητας, όχι για να την αποδεχθούμε, αλλά για να την αλλάξουμε".

Με το κείμενό τους καλούν "κάθε αριστερό, κάθε αγωνιστή, κάθε δημοκράτη να δώσει κάθε δυνατή συνδρομή στην εκλογική προσπάθεια μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ", δηλώνοντας ότι «το μέλλον είναι ανοιχτό στην υπέρβασή του». (Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση uniresforsyriza@gmail.com)

Ολόκληρο το κείμενο στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ

Η χώρα μας και η Ευρώπη βρίσκονται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο της ιστορίας τους. Μετά τη νίκη της 25ης Ιανουαρίου που έφερε το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και μετά την επίπονη διαπραγμάτευση στα όρια της ρήξης με την Ε.Ε., σε καθεστώς πολιτικού οικονομικού και μιντιακού πολέμου, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να συνθηκολογήσει με δεδομένο ένα συσχετισμό δυνάμεων που την υπερέβαινε και να υπογράψει μια συμφωνία, εν πολλοίς αντίθετη με τους προεκλογικούς, προγραμματικούς της στόχους.

Πέρα από τις δυσκολίες, τους περιορισμούς και τα εμπόδια που έχουμε να αντιμετωπίσουμε με αυτό το Μνημόνιο, μέχρι να το υπερβούμε, παραμένει ως καίριος στόχος η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους -ένας από τους μείζονες στόχους όλης της Αριστεράς από την αρχή της κρίσης που μόνο μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιτύχει. Καίριος στόχος της πολιτικής μας δράσης είναι επίσης η συνέχιση της μάχης, χωρίς υποχώρηση για την ανάπτυξη των αλληλέγγυων κινημάτων που εκδηλώθηκαν στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων σ’ ολόκληρη την Ευρώπη και για την εμβάθυνση και εδραίωση του αναπροσανατολισμού της νομισματικής ένωσης υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων.

Οι στόχοι αυτοί, σε συνδυασμό με τα δείγματα γραφής που μας έδωσε η κυβέρνηση της Αριστεράς με το κατ’ ανάγκη περιορισμένο, αλλά με σαφές κοινωνικό πρόσημο έργο της, μας καλούν αυτονόητα στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Η χειμαζόμενη κοινωνία ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι η δύναμη με την οποία θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε μέσο για μια δικαιότερη, πιο δημοκρατική και πιο ανοιχτή στο μέλλον κοινωνία γι αυτό και παραμένουμε στο πλευρό της. Αναγνωρίζουμε τις συνέπειες της συνθηκολόγησης. Δεν τις εσωτερικεύουμε ως ιδεολογία. Αγωνιζόμαστε για να τις υπερβούμε. Πατάμε στο έδαφος της πραγματικότητας, όχι για να την αποδεχθούμε, αλλά για να την αλλάξουμε.

Καλούμε κάθε αριστερό, κάθε αγωνιστή, κάθε δημοκράτη να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις δεν πρέπει να τροφοδοτούν διενέξεις που πληγώνουν την όλη Αριστερά και την ιστορία της. Να δώσουμε κάθε δυνατή συνδρομή στην εκλογική προσπάθεια μέσα από τις γραμμές ή στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ, που φιλοδοξεί μαχητικά με οραματισμό και ανιδιοτέλεια, με πίστη ότι μια άλλη Ελλάδα είναι εφικτή και ότι αυτήν μπορούν να τη δημιουργήσουν μόνον οι ίδιοι οι καθημερινοί άνθρωποι με τη σκέψη και τη δράση τους. Ο αγώνας είναι μεγάλος και οι ελπίδες βάσιμες. Το μέλλον είναι ανοιχτό στην υπέρβασή του, και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε!

Εμείς, οι πανεπιστημιακοί και οι ερευνητές, δηλώνουμε παρούσες και παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις στην επόμενη ημέρα μιας αριστερής διακυβέρνησης!

Ρoή Ειδήσεων