ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Θα φορολογήσουμε υψηλότερα τους πλούσιους

Τσακαλώτος: Θα φορολογήσουμε υψηλότερα τους πλούσιους

Αρνητικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ τάχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως οι διαφορές είναι πολλές και μεγάλες.

Ερωτηθείς αν μια ευρεία συνεργασία των κομμάτων μετά τις εκλογές θα βοηθούσε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι της διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι «δεν θα ήμασταν πιο ισχυροί αν ήμασταν όλοι ενωμένοι», τονίζοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις για τα ζητήματα εντός και εκτός του μνημονίου που είναι ανοιχτά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, εξέφρασε φόβους ότι «θα μπορούσε μια εχθρική δύναμη να βάλει τόσο ψηλά τον πήχη που δεν θ΄αρχίσει ποτέ η διαπραγμάτευση» για το χρέος.

Για το ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι κυβερνητικοί εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ αν αναδειχθεί πρώτο κόμμα και δεν έχει αυτοδυναμία είπε:

«Έχουμε υποσχεθεί ότι θα γίνει κυβέρνηση, αλλά δεν μπορώ εγώ να υποσχεθώ και τι θα εισηγηθώ στο δικό μου το κόμμα όταν ξέρω ότι πολλά από τα πράγματα εντός κι εκτός του μνημονίου που αξίζει να παλέψουμε, όπως η φοροδιαφυγή, όπως το πελατειακό κράτος, είναι η ζωή, το οξυγόνο και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση είπε: «Πρέπει να είμαστε πολύ οργανωμένοι, να περάσουμε την πρώτη αξιολόγηση και να αρχίσει η συζήτηση» για το χρέος.

Επί των φορολογικών ζητημάτων ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος και τάχθηκε υπέρ της επιβολής υψηλότερων φόρων στους πλούσιους.

Σχετικές ειδήσεις