ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τρίτη και φαρμακερή για το παλιό κατεστημένο

Τσίπρας: Τρίτη και φαρμακερή για το παλιό κατεστημένο

«Την Κυριακή είναι οριστική ευκαιρία να ξεμπερδεύουμε με το παλιό», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Ελευθερίας, του Ηρακλείου Κρήτης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στη ΝΔ και τον Β. Μεϊμαράκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εντολή συνέχισης της μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε τον Γενάρη.

«Για μια ακόμη φορά η Κρήτη δείχνει ότι εμπιστεύεται και ξαναδίνει την εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε και σημείωσε ότι «την Κυριακή θα είναι η τρίτη και φαρμακερή με το παλιό κατεστημένο».

Επίσης ανέφερε «ότι τους έξι μήνες με τη θηλιά στο λαιμό και το πιστόλι στον κρόταφο δείξαμε δείγματα γραφής».

Δήλωσε υπερήφανος που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια του Ηρακλείου δεσμευόμενος ότι «θα συνεχίσουμε, επίσης, τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθούμε στην πράξη το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος, στην υγεία και την παιδεία».

Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «οι Κρητικοί και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη γραμμή του αγώνα» και πρόσθεσε ότι «ο αγώνας για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη είναι ένας αγώνας διαρκής και δύσκολος».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «έτοιμο σχέδιο αντισταθμιστικών ισοδυνάμων» ενώ ακολούθως έκανε αναφορές στην 7μηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με συγκρίσεις από την διακυβέρνηση της ΝΔ.

Επίσης μίλησε για ομοτράπεζους του κ. Χριστοφοράκου, δωρολήπτες της Siemens, τρόφιμους της λίστας Λαγκάρντ, αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Κερδίσαμε γιατί κοιτούσαμε και συνεχίζουμε να κοιτάμε το λαό στα μάτια στον οποίο μονάχα λογοδοτούμε και αναγκάσαμε τους δανειστές να μας δώσουν μια συμφωνία με προοπτικές». «Στην Ευρώπη μας υποδέχτηκαν έτοιμοι για Grexit, το οποίο θα έπληττε τις "αδύναμες" οικονομικές ομάδες του πληθυσμού».

Για το θέμα του αεροδρομίου Καστελίου είπε ότι κηρύξαμε τις απαλλοτριώσεις για το αεροδρόμιο και τους συνδετήριους οδικούς άξονες. Επίσης έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα της αγροτικής παραγωγής και τις προσπάθειες και παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην ΕΕ για την ενίσχυση των αγροτών.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Δευτέρα για να εγγυηθεί τη σταθερή και ασφαλή πορεία της Ελλάδας προς το αύριο «για να συνεχίσουμε το έργο της επτάμηνης άνοιξης. Ένα έργο που ξεκινήσαμε, δια πυρός και σιδήρου, και σε κατάσταση πολιορκίας. Αλλά με το λαό σταθερά μαζί και δίπλα στην κυβέρνησή του κάναμε βήματα μπροστά» όπως υπογράμμισε .

Ακόμη σημείωσε ότι «από τη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους.

Επίσης αναφερόμενος στην συγκέντρωση στο Ηράκλειο είπε : «Η συγκλονιστική σας παρουσία σηματοδοτεί ότι οι εκλογές δεν είναι ντέρμπι».

Σχετικές ειδήσεις