ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Αν ήθελα να αποδράσω δεν θα έκανα εκλογές

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Αν ήθελα να αποδράσω δεν θα έκανα εκλογές

«Αν ήθελα να αποδράσω δεν θα είχα προχωρήσει σε εκλογές» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, προσθέτοντας ότι σε αυτές τις εκλογές ο λαός έχει τη δυνατότητα να κρίνει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει οτι «ο μεγαλύτερος πολιτικός μας αντίπαλος είναι μια σκοπίμως καλλιεργούμενη αντιπολιτική λογική η οποία θέλει να ισοπεδώσει τις διαφορές των πολιτικών δυνάμεων που συγκρούονται σε αυτές τις εκλογές».

«Η προκήρυξη εκλογών ήταν κίνηση ηθικής και πολιτικής ευθύνης. Μετά την ολοκλήρωση της σκληρής διαπραγμάτευσης ήταν δημοκρατική αναγκαιότητα να δοθεί στο λαό η δυνατότητα να κρίνει το αποτέλεσμά της» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύθηκε σκληρά σε συνθήκες οικονομικού και πολιτικού πολέμου και από τη ΝΔ και πέτυχε μια συμφωνία η οποία λύνει τα θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, το πρόβλημα του χρέους και της ρευστότητας και μειώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα που είναι το άλλο όνομα της λιτότητας».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η «ΝΔ κατεβαίνει με ψηφοδέλτια, πρόγραμμα και δεσμεύσεις Σαμαρά», ενώ υπογραμμίζει πως το δίλημμα είναι «προοδευτική ή συντηρητική διακυβέρνηση». Αναφέρει ακόμη ότι «ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης θα είμαστε εμείς ή η ΝΔ» και προσθέτει ότι αυτό αφορά τον προσανατολισμό της οικονομίας από εδώ και στο εξής.

«Δεν βλέπω πως η ΝΔ θα μπορούσε να συμβάλει σε κάτι το οποίο θεωρούσε μέχρι πριν λίγο καιρό αχρείαστο. Εν πάση περιπτώσει αν καταθέσει προτάσεις συγκεκριμένες και σαφείς θα τις λάβουμε φυσικά υπόψη μας», είπε, κόβοντας κάθε γέφυρα για οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ ακόμη και στην ομάδα για τη διαπραγμάτευση του χρέους.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει το βράδυ (7:30 μμ) στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος. Στο πλευρό του θα βρεθούν ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Πιέρ Λοράν, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke Γρέγκορ Γκίζι και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής των Podemos.

Σχετικές ειδήσεις