ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Λαφοντέν: Το «όχι» του ελληνικού λαού πρέπει να συνεχιστεί

Εκλογές 2015 – Λαφοντέν: Το «όχι» του ελληνικού λαού πρέπει να συνεχιστεί

Ως έμμεση υποστήριξή του τη Λαϊκή Ενότητα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής ερμηνεύεται το μήνυμα που έστειλε ο Όσκαρ Λαφοντέν, ιστορικός ηγέτης της γερμανικής Αριστεράς.

Ο κ. Λαφοντέν εξέφρασε υποστήριξη προς τον Μανώλη Γλέχο που όπως σημείωσε «έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στον αγώνα για τη Δημοκρατία και την ελευθερία».

«Χαιρετίζω όλους τους Έλληνες που συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη δικτατορία της τρόικας και στην καταστροφή της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους» ανέφερε ο κ. Λαφοντέν.

«Όταν το 60% και πλέον του ελληνικού λαού είπε στο δημοψήφισμα “όχι” στη συνέχιση του εξευτελισμού και της λεηλασίας της Ελλάδας, αυτό αποτέλεσε ένα σημάδι ελπίδας για τον καθένα που θέλει μια ελεύθερη, κοινωνικά δίκαιη και δημοκρατική Ευρώπη. Και αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Θέλω να χαιρετίσω όλους και όλες εσάς και σας καλώ να εμπνευστείτε από τα λόγια του Γερμανού ποιητή Μπερτολτ Μπρεχτ: "Αυτός που αγωνίζεται μπορεί και να χάσει, αλλά αυτός που δεν αγωνίζεται έχει ήδη ηττηθεί"», συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις