ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευόπουλος: Στοίχημα τα ανοιχτά ζητήματα με την Ευρώπη

Παρασκευόπουλος: Στοίχημα τα ανοιχτά ζητήματα με την Ευρώπη

Η Γερμανία εμμένει στο στόχο για την επίτευξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού φέτος και την επόμενη χρονιά παρά τις υψηλές δαπάνες για την διαχείριση της εισροής προσφύγων που έχει φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Πολύ περισσότερος χρόνος πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη - όχι μόνο με οικονομικούς όρους, την αγροτική παραγωγή, τη βιομηχανική παραγωγή, τα γράμματα, τη δικαιοσύνη, αυτοί είναι οι όροι, για να προχωρήσει η χώρα μας μπροστά, δήλωσε, μιλώντας στo Πρακτορείο 104,9 FM, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, καθ. Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε, ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, τα οποία αποτελούν στοίχημα για το μέλλον, θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, στα οποία υπάρχει περιθώριο να προχωρούμε χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς προδιαγραφές από την Ευρώπη.

Σε αυτά συμπεριέλαβε την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το μεγαλύτερο μέρος της Δικαιοσύνης, την αναδιάρθρωση του χρέους το ασφαλιστικό και τη διαχείριση των πλεονασμάτων, στα οποία η χώρα μας μπορεί να ασκήσει πολιτική και στα οποία τα κόμματα έχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

Ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε την αποχή από τις κάλπες ανησυχητική και εξέφρασε την ελπίδα να μην παγιωθεί, γιατί θα σημαίνει γενική απαξίωση της πολιτικής.

.

Σχετικές ειδήσεις