ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας (vid)

Ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας (vid)

Πρωθυπουργός της Ελλάδας ορκίστηκε για δεύτερη φορά ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ορκωμοσία του (με πολιτικό όρκο), ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό συμβούλιο και μέχρι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και η ορκωμοσία.

Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ζήτησε και έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η εκλογική αναμέτρηση διεξήχθη σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνομιλία του με τον Προκόπη Παυλόπουλο προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός λαός έλαβε τις αποφάσεις του».

«Υπάρχει δεδηλωμένη για προχωρήσουμε στον σχηματισμό κυβέρνησης. Υπήρξε επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια δημιουργίας μίας από κοινού κυβέρνησης. Φρονώ ότι υπάρχει η δεδηλωμένη πλειοψηφία για να προχωρήσουμε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σύμφωνα με το αποτέλεσμα και τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, τηρούνται οι προϋποθέσεις για να σας παράσχω την εντολή κυβέρνησης», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τον συντονισμό των κινήσεων για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος και είπε ότι η ορκωμοσία του πρωθυπουργού θα γίνει στις 20:00.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως μέχρι την Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης προκειμένου να αναχωρήσει στη συνέχεια για τις Βρυξέλλες όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό, την επίλυση του οποίου ο πρωθυπουργός έθεσε ως προτεραιότητα.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Σχετικές ειδήσεις