ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΣΠΑ και προσφυγικό στη συνάντηση Αγοραστού - Γιουνκέρ

ΕΣΠΑ και προσφυγικό στη συνάντηση Αγοραστού - Γιουνκέρ

Συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν το προσφυγικό, καθώς και το ζήτημα της άμεσης αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ με στόχο να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που διατίθενται για την Ελλάδα.

Παράλληλα τέθηκε το ζήτημα της άμεσης εκκίνησης των επενδύσεων που εντάσσονται στο «πακέτο Γιούνκερ» των 35 δισ. ευρώ αλλά και γενικότερα θέματα ανάπτυξης καθώς αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής με Έλληνες αξιωματούχους μετά τις ελληνικές εκλογές.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς το προσφυγικό αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για όλη την Ευρώπη και τα νησιά του Αιγαίου σηκώνουν το βάρος της πρώτης υποδοχής των μεταναστών και προσφύγων που κινούνται προς αυτήν.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησε με τους δυο περιφερειάρχες την ανάγκη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει ενιαία την μεγάλη αυτή πρόκληση.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, οι δύο περιφερειάρχες κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στην ομαλότητα.

Σχετικές ειδήσεις