ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ ψάχνει τον... αντι - Τσίπρα

Η ΝΔ ψάχνει τον... αντι - Τσίπρα

Το πρόσωπο που θα δώσει στο κόμμα νέα πνοή και την ώθηση να προχωρήσει μπροστά αναζητούν στη Νέα Δημοκρατία. Οι αντιλήψεις που συγκρούονται είναι δυο:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΓΑΛΑΖΙΟΙ» ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ «ΝΕΟ» ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ

  • Η πρώτη ομάδα πιστεύει στις σαρωτικές αλλαγές προκειμένου να έρθει η νέα γενιά στο προσκήνιο και στο άνοιγμα της ΝΔ στο λεγόμενο κέντρο.
  • Η δεύτερη ποντάρει σε επαγγελματίες πολιτικούς, πολλοί από αυτούς με συγκεκριμένες ιδεοληψίες και αγκυλώσεις και στην περιχαράκωση της παράταξης στο χώρο της σκληρής Δεξιάς.

Στη Συγγρού εκτιμούν ότι η κεντροδεξιά έχει φτάσει σε ένα τέλμα και χρειάζεται ριζική ανανέωση σε πρόσωπα αλλά και ιδέες, θέση στην οποία επιμένουν και οι νεολαίοι οι οποίοι δείχνουν διάθεση να βγουν μπροστά και να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις για το μέλλον της παράταξης.

Στελέχη της ΟΝΝΕΔ εκτιμούν ότι η επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένα νέο πρόσωπο, απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επιλογή της συμβουλευτικής του ομάδας που απαρτίζεται από πρόσωπα κοντά στα 40, με εξαίρεση τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Τέτοια στελέχη θέλουν οι νεολαίοι να ηγηθούν και της Κεντροδεξιάς. Πρόσωπα που δεν θα προέρχονται από το στενό κομματικό σωλήνα, δεν θα έχουν καμία σχέση με το «παλιό», θα έχουν νέες ιδέες και θα ευαγγελίζοντα απόψεις που θα πάνε την Κεντροδεξιά μπροστά.

Τέτοια πρόσωπα διαθέτει η Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για στελέχη, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονταν με τον κ. Αλέξη Τσίπρα στα ίδια αμφιθέατρα.

Οι διεργασίες αλλαγής ηγεσίας στη «γαλάζια» παράταξη ανοίγουν το δρόμο σε δελφίνους νέας κοπής – άλλους με μικρότερη ηλικία και άλλους με άλλες ιδέες. Στη ΝΔ τον προεδρικό θώκο καλοβλέπουν στελέχη άνω των 50 αλλά και σαραντάρηδες.

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: 47 ετών
  • Όλγα Κεφαλογιάννη: 40 ετών
  • Βασίλης Κικίλιας: 41 ετών
  • Νίκος Δένδιας: 56 ετών
  • Μάκης Βορίδης: 51 ετών

Στο «παιχνίδι» της διαδοχής - ανεπίσημα - έχουν μπει και οι δύο περιφερειάρχες Απόστολος Τζιτζικώστας και Κώστας Μπακογιάνης οι οποίοι είναι μόλις 37 ετών. Υπάρχει ωστόσο πρόβλημα για κατάθεση υποψηφιότητας λόγω ασυμβίβαστου μέχρι το 2019.

Οι «αντι-Τσίπρες» της Νέας Δημοκρατίας βγαίνουν στο προσκήνιο ή για την ακρίβεια δραστηριοποιούνται εντόνως στο παρασκήνιο, με τελικό στόχο να γίνουν υπολογίσιμη δύναμη και να αναδείξουν το περίφημο «νέο» στην Κεντροδεξιά.

Σχετικές ειδήσεις