ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΕ: Επίθεση σε Κατρούγκαλο – «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

ΛΑΕ: Επίθεση σε Κατρούγκαλο – «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

Παραπλανητική η διάψευση του Γιώργου Κατρούγκαλου για τις μειώσεις στις συντάξεις, καταγγέλλει η ΛΑΕ που καλεί τον υπουργό να «αφήσει τις διαψεύσεις που διαψεύδονται από την ζοφερή πραγματικότητα του 3ου μνημονίου, που προδιαγράφει μια νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα». «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», προσθέτει.

«Ο υπουργός ισχυρίζεται πως μεν ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις, αποσιωπώντας, ότι η πρόσφατη αύξηση των εισφορών ήταν οριζόντιο μέτρο, αφήνει όμως ορθάνοιχτη την πόρτα σε μειώσεις συντάξεων σε μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων, μερικές από τις οποίες ήδη έχουν δρομολογηθεί, ενώ άλλες προβλέπονται με σαφήνεια στο τρίτο μνημόνιο», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα, χαρακτηρίζοντας ως αναξιόπιστη και παραπλανητική τη διάψευση του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα, περί μειώσεων στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ, δημοσιεύματα.

Προσθέτει δε, πως το ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική στο πλαίσιο ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με ενωτικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες θα αποτρέψουν την επερχόμενη αντιασφαλιστική καταιγίδα», καταλήγει η ΛΑΕ.

Ερωτηθείς, νωρίτερα, ο υπουργός για το αν «έχουμε μειώσεις συντάξεων», απάντησε πως «οριζόντιες μειώσεις συντάξεων όπως έκαναν οι άλλοι, δεν θα κάνουμε. Εμείς θέλουμε τα ισοδύναμά μας να προκύπτουν από την αρχιτεκτονική του συστήματος».

Σχετικές ειδήσεις