ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν: Στο επίκεντρο ενέργεια και διμερείς σχέσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν: Στο επίκεντρο ενέργεια και διμερείς σχέσεις

Αλέξης Τσίπρας και Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν να εντείνουν τη διμερή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας, κυρίως στο πεδίο της ενέργειας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΣΙΠΡΑ

Οι διμερείς ελληνορωσικές σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και το θέμα των προσφύγων βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ενέργειας, ζητήματα που αφορούν την επικείμενη σύγκληση της μεικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις κυρίως όσον αφορά το ζήτημα των προσφυγικών ροών.

Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Πούτιν που συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την επανεκλογή του.

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα δέχτηκε ακόμα ο κ. Τσίπρας κι από την Πρόεδρο της ιταλικής Βουλής. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε με την Λάουρα Μπολντρίνι την προοπτική των ελληνοϊταλικών σχέσεων και την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών επαφών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Ζου Ξιαολί, ο οποίος διαβίβασε τα συγχαρητήρια του ομολόγου του Λι Κεκιάνγκ για την νίκη και την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων.

Σχετικές ειδήσεις