ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη ΝΔ – Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Μεϊμαράκης;

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη ΝΔ – Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Μεϊμαράκης;

Καταιγιστικές είναι εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να κλίνει, μετά από επικοινωνία του με πρόσωπα – «κλειδιά», μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Καραμανλής, προς το μεγάλο «ναι» στην κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως έγινε γνωστό, παρότι μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, η συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή καθώς και η επικοινωνία του με πρόσωπα – «κλειδιά» της δεξιάς παράταξης, στάθηκαν καθοριστικής σημασίας για τη μεταστροφή του.

Ανασταλτικός παράγοντας για την απόφασή του επί της υποψηφιότητας παρέμενε η στάση που κράτησαν ορισμένα «γαλάζια» στελέχη, οι διαφωνίες του επί της διαδικασίας καθώς και οι αυξημένες απαιτήσεις άλλων στελεχών για την επόμενη μέρα της παράταξης.

Όπως αφήνεται να διαρρεύσει, ο κ. Μεϊμαράκης εκτιμάται πως θα πει το μεγάλο «ναι», απόφαση η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα ανακοινωθεί εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου ή - το αργότερο - στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ενδεχόμενη υποψηφιότητα Μεϊμαράκη θα αλλάξει τους συσχετισμούς στην κούρσα διαδοχής, καθώς θα «φρενάρει» υποψηφιότητες επίδοξων δελφίνων που σχεδίαζαν να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος.

Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η στάση που θα κρατήσουν ιστορικά στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που φέρονται να είχαν σχέδια για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτικοί αναλυτές, εκτιμούν, πάντως, πως η επιβεβαίωση αυτού του σεναρίου θα ανακόψει την ανεξέλεγκτη ονοματολογία των τελευταίων ημερών, προσώπων που "καλόβλεπαν" τον προεδρικό θώκο της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις