Επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ειδομένη

Newsroom Newsroom

Επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ειδομένη

«Έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις των τριών κινητών μονάδων, σε συνεργασία με το Νορβηγικό Ερυθρό Σταυρό, εάν χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση θα υπάρξει από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία, καθώς από την Ειδομένη περνούν περίπου 3.000 με 4.000 πρόσφυγες» ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός.

Τις σκηνές αυτές επιθεώρησε το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος είδε δύο γιατρούς από τη Νορβηγία, δύο νοσηλεύτριες, μία μαία, δύο ψυχολόγους, έναν συντονιστή και έναν τεχνικό να στέκονται στο πλευρό των προσφύγων.

Ο Νορβηγικός Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές θα παραμείνουν στην Ειδομένη κάποιες εβδομάδες με στόχο να εκπαιδεύσουν το προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους νοσηλευτές, τους Σαμαρίτες και τους κοινωνικούς λειτουργούς. Στη συνέχεια, κι αφού αποχωρήσουν, οι μονάδες θα παραμείνουν στημένες και σε πλήρη λειτουργία και θα αναλάβουν εθελοντές γιατροί από τη Θεσσαλονίκη.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που τους προσφέρονται σκηνές αντιμετωπίζουν προβλήματα από τον ήλιο, από τσιμπήματα εντόμων, ενώ ζητούν παυσίπονα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved