ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το στίγμα όσων έρχονται στην ομιλία Τσίπρα

Το στίγμα όσων έρχονται στην ομιλία Τσίπρα

Τα ίχνη της πολιτικής που στοχεύει να ακολουθήσει το Μαξίμου άφησε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, από τότε δεν έπαψαν να δουλεύονται οι λεπτομέρειες και η γενική γραμμή στην οποία θα κινηθεί η κυβέρνηση σήμερα Δευτέρα κατά την ομιλία του στις προγραμματικές.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Αναλυτικότερα, με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκινά στις 19:30, στην Ολομέλεια της Βουλής η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η συζήτηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Κατά την πρώτη σημερινή συνεδρίαση μοναδικός ομιλητής είναι ο πρωθυπουργός.

Αύριο Τρίτη και την Τετάρτη οι συνεδριάσεις της ολομέλειας συνεχίζονται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς, ενώ θα μιλήσουν και βουλευτές.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

Προηγούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Προετοιμάζονται και στη ΝΔ

Για τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, προετοιμάζονται και στην αξιωματική αντιπολίτευση, σε παράλληλο δρόμο με την εσωκομματική μάχη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα στις 12:00 με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος Γιάννη Βρούτση, Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικές ειδήσεις