ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «κάγκελα» οι κοινωνικοί φορείς με τα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου

Στα «κάγκελα» οι κοινωνικοί φορείς με τα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου

Κραυγή αγωνίας από τους κοινωνικούς φορείς στη Βουλή, με τους εκπροσώπους να καταγγέλλουν την πολιτική λιτότητας που υιοθετεί η κυβέρνηση, η οποία, όπως τονίζουν τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή, καταφέρθηκαν ενάντια στην κυβέρνηση, για τα βάρβαρα, όπως χαρακτήρισαν, μέτρα.

Έντονη ήταν η παρέμβαση του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, Δήμου Κουμπούρη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «οι συνταξιούχοι ζούμε σε μία αθλιότητα». Την ίδια στιγμή σχολιάζοντας τις περικοπές στις συντάξεις έκανε λόγο για κοινωνικό αποκλεισμό.

«Οι περικοπές που έχουν γίνει σήμερα είναι χρήματα που μας αφαιρέθηκαν από τη δουλειά μας. Από τον αγώνα μιας ζωής. Έχουν βγει από το μόχθο το δικό μας που άλλοι απολαμβάνουν σήμερα» ανέφερε, ο κ. Κουμπούρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με τις περικοπές στις συντάξεις οι συνταξιούχοι δεν οδηγούνται στη φτώχεια, αλλά στην εξαθλίωση.

«Και κυρίως με το ''χτύπημα του κοινωνικού χαρακτήρα'' της Ασφάλισης μάς ρίχνουν κυριολεκτικά στον Καιάδα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι οι κρατήσεις και οι περικοπές όλο και αυξάνονται. Αντίθετα, όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, οι παροχές των συνταξιούχων λιγοστεύουν.

Τη ίδια στιγμή, χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι τραγική, ενώ εκτίμησε ότι πρόκειται να γίνει ακόμα πιο τραγική στο μέλλον.

«Τώρα με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου η κυβέρνηση έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στους συνταξιούχους» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, ενώ προειδοποίησε πως οι συνταξιούχοι θα βγουν ξανά στους δρόμους για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε και η τοποθέτηση του Νικόλαου Γιαλλούρη, Προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών.

Ο κ. Γιαλλούρης, ο οποίος έκανε λόγο για βάρβαρα και πολύ επώδυνα μέτρα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Αριστεράς, λέγοντας πως τα άτομα με αναπηρία περίμεναν τη αυτή κυβέρνηση να έχει μία διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων.

Σημειώνοντας πως δεν είναι μετανάστες και ότι γνωρίζουν πως η ελληνική κοινωνία αιμορραγεί επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να προχωρήσει σε οριζόντιες περικοπές. «Θα έπρεπε να λάβει υπόψη τον παράγοντα αναπηρία. Να υπολογίσει το πρόσθετο κόστος που επιφέρει η αναπηρία».

«Καλώ την κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να αναλογιστεί τις ευθύνες της και την αντιπολίτευση να πάρει θέση ώστε να υπάρξει μέριμνα γι αυτό το ζήτημα» είπε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, στο σημείο αυτό της τοποθέτησής του κατήγγειλε την κυβέρνηση, ότι προχωράει σε περικοπές των συντάξεων, θεωρώντας πως είναι πλούσιος ένας που λαμβάνει σύνταξη 1.000 ευρώ.

«Θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα και να εξαιρεθούν οι τυφλοί από της πάσης φύσεως περικοπές στις συντάξεις. Θα πρέπει να εφαρμοστεί κατά προτεραιότητα η απόφαση ΣτΕ όπου έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές του πρώτου και δεύτερου μνημονίου» είπε κλείνοντας.

Σχετικές ειδήσεις