ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης κατά Σταθάκη: Μην τολμήσεις να παραδώσεις τα σπίτια του κόσμου σε ξένα funds

Μεϊμαράκης κατά Σταθάκη: Μην τολμήσεις να παραδώσεις τα σπίτια του κόσμου σε ξένα funds

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη να μην προχωρήσει σε εκχώρηση των «κόκκινων δανείων» σε επενδυτικά funds του εξωτερικού, απηύθυνε σήμερα Πέμπτη (15/10/2015) από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει καλά. Μην τολμήσουν και παραδώσουν τα σπίτια του κόσμου σε ξένα funds. Η Νέα Δημοκρατία είναι κάθετα αντίθετη σε αυτό. Εμείς, με συνέπεια, ευθύνη, πατριωτισμό θα σταθούμε απέναντι σε κάθε τέτοια πρακτική», δήλωσε ο Β. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομίας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «πολιτική απάτη» το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, δηλώνοντας ότι το κόμμα του το καταψηφίζει επί της αρχής και «επιφυλάσσεται για ορισμένα άρθρα που έστω και δειλά», όπως είπε, «επιχειρούν διαθρωτικές αλλαγές». «Βάλαμε πλάτη για να μείνει η χώρα στο ευρώ, αλλά για να φέρετε μέτρα με κοινωνικό ορόσημο. Τώρα ψηφίστε τα μόνοι σας, γιατί είναι αντικοινωνικά», ανέφερε.

«Εμείς λέμε κάθετα όχι στη φοροεπιδρομή και περικοπές μισθών και συντάξεων. Στα μέτρα που κάνουν όλους μας φτωχότερους, αυξάνουν την ανεργία και υποδαυλίζουν και ενισχύουν ακραίες φωνές», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Β. Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα που έχει ανακύψει με το «πόθεν έσχες» κυβερνητικών στελεχών: «Καλώ όποιο κυβερνητικό στέλεχος τον αφορά αυτή η υπόθεση, να βγει και να το παραδεχτεί, ώστε να μην μένουν σκιές».

Εξάλλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είπε ψέματα στον λαό», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Λέγατε για το φόρο εισοδήματος, ότι θα μειωνόταν, αλλά και τον ΕΝΦΙΑ ότι θα καταργούνταν μετά τις εκλογές και μία σειρά ακόμη από ψέματα».

Σχετικές ειδήσεις