ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Νικολόπουλος: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Την κάθετη αντίθεσή του με την πρωτοβουλία του νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να σταλεί με μόνη την δική του υπογραφή στο ΦΕΚ ο Κώδικας Δεοντολογίας, με τον οποίο τα σπίτια των δανειοληπτών περνούν στα χέρια των τραπεζιτών, εξέφρασε ο βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.

«Δεν θα οδηγηθούμε ως πρόβατα επί σφαγή. Εμείς θα μείνουμε πιστοί στην προεκλογική μας δέσμευση: ''Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη''», υπογράμμισε ο Ν. Νικολόπουλος, μιλώντας χθες Κυριακή (18/10/2015) με στελέχη του κόμματός του στην Αιτωλοακαρνανία.

«Λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση του πρώτου μνημονιακού “πακέτου” μέτρων και ο Γιάννης Στουρνάρας ξαναχτύπησε... με ένα πρωτοφανές… “νομοθετικό πραξικόπημα”, Αγνοώντας τις δεσμεύσεις της νεoεκλεγμένης συγκυβέρνησης, το εξαπτέρυγο του Σημιτισμού, ο πρώην τσάρος του ΣαμαροΒενιζελισμού, πέρασε στις 15/10/2015 στο ΦΕΚ την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΠΑΘ), που φέρει μόνον την υπογραφή του ίδιου! Ζητάμε από τον πρωθυπουργό διευκρινίσεις, για την πρωτοβουλία Στουρνάρα να εκδώσει ΦΕΚ, για fast track πλειστηριασμούς και προπαντός απαιτούμε, η συγκυβέρνηση να επανορθώσει άμεσα», πρόσθεσε ο Ν. Νικολόπουλος.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, το αίτημα της προέδρου της ΕΤΕ Λούκας Κατσέλη «να γίνουν συνεργάσιμοι όλοι οι δανειολήπτες», ο ίδιος σημείωσε: «Μπορεί να μας εξηγήσει η κ. Κατσέλη για ποιο λόγο θα πρέπει να γίνουν συνεργάσιμοι και ποιο θα είναι το όφελός τους, τη στιγμή που, δηλώνοντας ‘Συνεργάσιμος Δανειολήπτης’, θα νομιμοποιήσουν στην πράξη τις παράνομες, ανήθικες, αισχροκερδείς, τοκογλυφικές, καταχρηστικές και προδήλως άκυρες πιστωτικές μας συμβάσεις, αντικαθιστώντας τες μάλιστα με τις νέες των προτεινομένων ρυθμίσεων, παραιτούμενοι έτσι των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, που δεν μπορούν να ανατραπούν ή να περιοριστούν από κανένα Μνημόνιο και, τέλος, θα αναγνωρίσουν τα υπόλοιπα των πιστωτικών τους συμβάσεων ως δήθεν βέβαια και εκκαθαρισμένα, ενώ σήμερα αυτά κρίνονται ως ανεκκαθάριστα, σύμφωνα την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία και τη νομολογία των δικαστηρίων όλης της χώρας;».

Ο Ν. Νικολόπουλος δεσμεύθηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με συλλόγους και σωματεία δανειοληπτών σε κάθε πόλη, κατά τις οποίες θα αναλυθεί το ζήτημα, ενώ θα παρουσιαστούν και τρόποι προστασίας.

Σχετικές ειδήσεις