ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Η ΕΕΤΤ συνέβαλε στη στρέβλωση και την αδιαφάνεια

Σπίρτζης: Η ΕΕΤΤ συνέβαλε στη στρέβλωση και την αδιαφάνεια

Στο στόχαστρο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη βρέθηκε σήμερα, Τρίτη (20/10/2015) η Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή.

«Τα στελέχη της ΕΕΤΤ υπηρέτησαν ως γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι υπουργών που έπρεπε να ελέγχουν την ΕΕΤΤ, ενώ πρωταγωνίστησαν και στο ‘μαύρο’ στην ΕΡΤ, αν και δεν είχαν θεσμικό ρόλο», κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Χρ. Σπίρτζης και πρόσθεσε πως στο υπουργείο Υποδομών δεν υπάρχει μελέτη που να ορίζει ότι τα σημεία εκπομπής πρέπει να είναι 146, όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση για την DIGEA. «Ψάξαμε πολύ στο υπουργείο και βρήκαμε μία μελέτη για 276 σημεία. Πώς βγήκε η 'κουτσουρεμένη' απόφαση για 146;», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ΕΕΤΤ όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο της, αλλά συνέβαλε αποφασιστικά στο στήσιμο, στη στρέβλωση και την αδιαφάνεια», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «αν ένας από εμάς είχε πράξει ότι η ΕΕΤΤ θα ήμασταν τουλάχιστον κρεμασμένοι στα μανταλάκια, στα περίπτερα και τις αρμόδιες αρχές».

«Πώς είναι δυνατόν να έχουμε ένα τόσο δεσμευτικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα, για όλα και η ρυθμιστική ανεξάρτητη αρχή να απαλλάσσεται από όλα;», αναρωτήθηκε.

Αναφερόμενος στην DIGEA, ο υπουργός Υποδομών δήλωσε: «Ο τρόπος που δόθηκε στην DIGEA η πλατφόρμα ψηφιακής εκπομπής ήταν οι απόλυτες συνθήκες μη υγιούς ανταγωνισμού. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει μεγαλύτερη στρέβλωση από ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, το οποίο μάλιστα ανήκει σε μέρος του ανταγωνισμού;».

«Σ' αυτή την πολιτική εμείς δεν έχουμε θέση. Εμείς υπηρετούμε άλλη πολιτική. Σ' αυτό το νομοσχέδιο βρίσκουν θέση όσοι το βράδυ που έκλεισε η ΕΡΤ ήταν εκεί είτε ως φυσική παρουσία είτε με την καρδιά τους», ξεκαθάρισε ο Χρ. Σπίρτζης, ενώ επεσήμανε πως «είναι εθνικό θέμα να υπάρχουν κατοχυρωμένες οι συχνότητες σε ακριτικές περιοχές».

Σχετικές ειδήσεις