ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αντιδράσεις από ΠΟΤΑΜΙ και ΔΗΜΑΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέες αντιδράσεις από ΠΟΤΑΜΙ και ΔΗΜΑΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

Η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή για τις τηλεοπτικές απαντά το Ποτάμι σε κυβερνητικούς κύκλους ενω η ΔΗΜΑΡ τόνιζει πως «Δεν μπορεί ο εκάστοτε υπουργός Επικρατείας να αποφασίζει μόνος του για τον αριθμό των αδειών και για την τιμή εκκίνησης τους»

Το Ποτάμι καλεί τον κ.Τσίπρα και την κυβερνητική πλειοψηφία να πάρουν την μόνη επιβεβλημένη δημοκρατική απόφαση: Να δώσουν την αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες στο συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό του ΕΣΡ και όχι στον «εκάστοτε υπουργό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνοντας ότι τότε ο νόμος να ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία, ελπίζουμε και από τα πρώην κυβερνητικά κόμματα που τόσα χρόνια ανέχτηκαν και εξέθρεψαν το καθεστώς της διαπλοκής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή τον Φεβρουάριο ζήτησε να υπάρξει άμεσα διαφανής διαχείριση των συχνοτήτων στην Ελλάδα καθώς είναι κοινωνική απαίτηση το ξεκαθάρισμα του θολού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

«Η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή. Το ερώτημα όμως είναι ένα και παραμένει: Γιατί ένας υπουργός, ακόμη και με τις πανθομολογούμενες ικανότητες του κ.Παππά, να είναι αρμόδιος, αυτός και μόνο αυτός, να κρίνει ποιοι θα πάρουν τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα; Γιατί πρέπει να υποβαθμιστεί το ΕΣΡ το οποίο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο ως Ανεξάρτητη Αρχή;», σημειώνει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του και προστίθεται:
«Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει σήμερα να απαντήσουν ο κ.Τσίπρας και ο καθένας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Συμφωνούν με την αυτοαναγόρευση του κ.Παππά, σε «υπέρτατο καναλάρχη» ο οποίος θα αποφασίσει, αυτός και μόνο αυτός, τον αριθμό, τα κριτήρια και τελικά τα πρόσωπα στα οποία θα εκχωρήσει τις τηλεοπτικές άδειες»;

ΔΗΜΑΡ

«Η διαδικασία του κατεπείγοντος σε αυτό το νομοσχέδιο δεν τιμά κανέναν. Πρέπει να γίνει μια διεξοδική συζήτηση στο συγκεκριμένο θέμα», σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να συζητηθεί με περισσότερη άνεση και πως δεν μπορεί να γίνεται η συζήτηση με τέτοιους όρους.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε, επίσης, πως πρέπει να μπει μία τάξη στον χώρο και να υπάρχουν κανόνες διαφάνειας, αλλά «το θέμα είναι κατά πόσο το νομοσχέδιο αυτό πληροί αυτές τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρχουν κανόνες διαφάνειας ή θα δημιουργήσει νέα προβλήματα».

«Υπάρχουν ζητήματα. Για παράδειγμα δεν μπορεί ο εκάστοτε υπουργός Επικρατείας να αποφασίζει μόνος του για τον αριθμό των αδειών και για την τιμή εκκίνησης των αδειών. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ξεκάθαρες διαδικασίες από εδώ και στο εξής», επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι πολλά ζητήματα που τέθηκαν το καλοκαίρι στη διαβούλευση δεν λήφθηκαν τελικά υπόψη στο νομοσχέδιο.

Σχετικές ειδήσεις