ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοσκοβισί: «Ο Τσίπρας έχει πάθει μετάλλαξη»

Μοσκοβισί: «Ο Τσίπρας έχει πάθει μετάλλαξη»

Σε συνέντευξη του στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί εκτιμά πως: «H Ελλάδα έχει κάνει ορισμένες μεταρρυθμίσεις και εμείς θα τους δώσουμε τρία δισεκατομμύρια ευρώ».

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο Πιέρ Μοσκοβισί, εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας και υποστηρίζει σε συνέντευξή του πως: «Το ελληνικό ζήτημα είναι σε καλό δρόμο».

Ιδιαίτερη μνεία κάνει, όμως, και για τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τον οποίον πιστεύει πως: «'Eχει κάνει μία στροφή, μία μετάλλαξη», επισημαίνοντας παράλληλα πως σήμερα η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ καλή.

Σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί η συζήτηση περί του ελληνικού χρέους, αλλά και του θέματος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο και Δεκέμβριο. «Από την στιγμή που ο καθένας παίζει τον ρόλο του, αυτό που έχει σημασία είναι πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να έχει μία εποικοδομητική στάση με τους εταίρους της», τόνισε ο Μοσκοβισί.

«Η Ευρώπη έχει ανάγκη τους μετανάστες»

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρθηκε και στη μεταναστευτική ροή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Η Ευρώπη έχει ανάγκη τους μετανάστες. Υπάρχουν οφέλη και ευκαιρίες. Δεν θα πρέπει να δεχτούμε όλους τους μετανάστες, όλους τους πρόσφυγες. Θα πρέπει να τους διαχωρίσουμε με βάση την καταγωγή και τις ανάγκες τους. Η Ευρώπη έχει ανάγκη τους μετανάστες».

Σχετικές ειδήσεις