ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντική επίσκεψη Ντομπρόβσκις στην Αθήνα

Σημαντική επίσκεψη Ντομπρόβσκις στην Αθήνα

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις έρχεται στην Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα (26/10/2015) με το portfolio των συναντήσεων να περιλαμβάνει κρίσιμα αναπτυξιακά και δημοσιονομικά θέματα.

Ο Ντομπρόβσκι που θα μείνει για δύο ημέρες στην Αθήνα, είναι ο άνθρωπος – κλειδί στην Επιτροπή Γιούνκερ, καθώς επιβλέπει μία σειρά πολύ σημαντικών ζητημάτων για την χώρα μας. Όπως η διοχέτευση κονδυλίων ΕΣΠΑ για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης κτλ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνο Καρβούνη: «Η τοποθέτηση των πιο κρίσιμων υποθέσεων που αφορούν την Ελλάδα σε επίπεδο αντιπροέδρου της Κομισιόν, αναδεικνύει την σημασία που αποδίδει ο πρόεδρος Γιούνκερ στην άμεση και επιτυχή έκβαση κάθε σχετικού ζητήματος».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες της χώρας με σκοπό, όπως τόνισε ο Πάνος Καρβούνης: «Να συζητήσει τη βέλτιστη δυνατή υλοποίηση, τόσο των δεσμεύσεων της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, όσο και των επενδύσεων με ευρωπαϊκούς πόρους».

Αναλυτικά το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο Βάλντις Ντομπρόβσκις κατά την διάρκεια παραμονής του στην Αθήνα:

Την Δευτέρα (26/10/2015) θα συναντησθεί στις 9.30 το πρωί, με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και μία ώρα μετά με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Στο πέρας των συναντήσεων, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου.
Θα ακολουθήσει συνάντηση του με τα προεδρεία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής – Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων καθώς και με την Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων στις δώδεκα το μεσημέρι.
Δύο ώρες μετά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στις τρεις και μισή θα συναντήσει στο υπουργείο Εργασίας, τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο και μετά θα γίνει κοινή συνέντευξη τύπου.

Για την Τρίτη (27/10/2015) ο Βάλντις Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί στις 9.30 πμ., με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και στις 10.45 θα επισκεφθεί με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμμίνη, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Σχετικές ειδήσεις