ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισπανία: Επαφές Θεοδωράκη στη Μαδρίτη με Ευρωπαίους Φιλελευθέρους

Ισπανία: Επαφές Θεοδωράκη στη Μαδρίτη με Ευρωπαίους Φιλελευθέρους

Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης για τη συνάντηση με τίτλο «Ένας άλλος δρόμος για την Ευρώπη και την Ισπανία», των φιλελεύθερων κομμάτων της Ευρώπης και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε τη μεγάλη πρόκληση του προσφυγικού.

«Είναι ένα πρόβλημα, αλλά και μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε ότι η Ευρώπη έχει ανθρωπισμό, έχει αλληλεγγύη και δίνει ευκαιρίες σε λαούς που κάποτε θα πρέπει να βρουν μια πορεία συνεννόησης και συνεργασίας με την Ευρώπη», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και εξέφρασε τη χαρά του που συζητάει με άλλους Ευρωπαίους για τα μεγάλα προβλήματα που την απασχολούν.«Η Ελλάδα έχει ανάγκη να εντείνει τις επαφές με τους ανθρώπους που έχουν την ίδια οπτική μ' αυτήν. Την πολιτική της ανάπτυξης, την πολιτική της δημιουργίας. Και βέβαια είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι εδώ για να υποστηρίξω τον 'Αλμπερτ Ριβέρα, έναν πολιτικό που νομίζω ότι κάνει τη διαφορά στην Ισπανία, έναν πολιτικό οι αρχές του οποίου είναι πολύ κοντά στις αρχές που έχει και το Ποτάμι» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης .

Από την πλευρά του ο Άλμπερτ Ριβέρα, ο αρχηγός των Ciudadanos, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο Ποτάμι, λέγοντας:

«Από τους φίλους μας στο Ποτάμι πήραμε ένα σύνθημα που μας εκφράζει: να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την Ισπανία».

Στη παρέμβασή του ο επικεφαλής των ευρωπαίων Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφσταντ είπε ότι οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, οι δεξιοί και οι σοσιαλδημοκράτες έχουν ηττηθεί μετά από τόσα χρόνια διακυβέρνησης και είναι ο καιρός νέες δυνάμεις, δυναμικές, φιλελεύθερες να καθορίσουν τα πράγματα στην Ευρώπη.

Στις κατ' ιδίαν συνομιλίες του Σταύρου Θεοδωράκη με τον 'Αλμπερτ Ριβέρα και τον Γκι Φέρχοφσταντ, τους ενημέρωσε για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα. «Στην Ελλάδα οι συντηρητικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή κυριαρχούν, και στον χώρο της Αριστεράς και στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και στον χώρο της Δεξιάς», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης εξηγώντας τους ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως συνεχιστής της συντηρητικής πολιτικής που είχε επιλέξει και η προηγούμενη κυβέρνηση. «Η Ευρώπη ή θα γίνει προοδευτική ή θα ηττηθεί» συμφώνησαν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γκι Φέρχοφσταντ και 'Αλμπερτ Ριβέρα.

Ο Γκι Φέρχοφσταντ και ο Σταύρος Θεοδωράκης ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 9 Νοεμβρίου στην Αθήνα, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον 'Αλμπερτ Ριβέρα ο οποίος στις 20 Δεκεμβρίου δίνει τη μάχη των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία.

Σχετικές ειδήσεις