ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε 15 μέρες το πόρισμα για Σταθάκη και Φλαμπουράρη

Σε 15 μέρες το πόρισμα για Σταθάκη και Φλαμπουράρη

Εντολή ελέγχου για το ενδεχόμενο παράνομο πλουτισμό του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη έδωσε η επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής στους ορκωτούς λογιστές ενώ για τον τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη διετάχθη κατεπείγουσα έρευνα για την μεταβίβαση των μετοχών της κατασκευαστικής του εταιρείας αλλά και για τυχόν ύπαρξη «μαύρων ταμείων» στα λογιστήριά της μετά από τις σχετικές καταγγελίες του κ. Χάρη Θεοχάρη.

Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το πρωί και σύμφωνα με τον προέδρο της Γιώργο Βαρεμένο, ο κ. Σταθάκης Σταθάκης δεν ενέγραψε ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ στις δηλώσεις του γι αυτό και αποφασίστηκε να παραπεμφθεί ο φάκελός του στους ορκωτούς λογιστές. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαρεμένο οι έρευνες γίνονται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν επιβεβαιώνεται το αδίκημα του παράνομου πλουτισμού.

Πάντως, ο κ. Βαρεμένος παραδέχθηκε ότι στην δήλωση του κ. Σταθάκη που κατατέθηκε το 2012 (σ.σ. χρήση 2011) «υπάρχει παράληψη». Επισήμανε όμως ότι για τα επόμενα πόθεν έσχες που έχουν κατατεθεί δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα και άρα ο υπουργός έχει το δικαίωμα να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.

Αναφορικά με την υπόθεση Φλαμπουράρη, ο πρόεδρος είπε ότι δόθηκε εντολή να ερευνηθεί ο συγκεκριμένος φάκελος κατά προτεραιότητα καθώς ο έλεγχος για τα πόθεν έσχες που κατατέθηκαν το 2015 δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Ο κ. Βαρεμμένος εκτίμησε ότι η έκθεση θα είναι έτοιμη εντός του επόμενου 15θημερου ενώ σημείωσε ότι μαζί με το αίτημα προς τους ελεγκτές επισυνάπτονται οι ισολογισμοί της κατασκευαστικής εταιρείας του κ. Φλαμπουράρη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες Θεοχάρη περι ύπαρξης μαύρων ταμείων.

Σχετικές ειδήσεις