ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Σε αυτόν τον κατήφορο δεν θα είμαστε μαζί σας!

Θεοδωράκης: Σε αυτόν τον κατήφορο δεν θα είμαστε μαζί σας!

Την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, προανήγγειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης καθώς, όπως είπε, ο υπουργός Επικρατείας δεν προχώρησε στις απαραίτητες αλλαγές για να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και να σταματήσει η διαπλοκή.

Όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Εμείς είπαμε ναι επί της αρχής για να συγκρουστούμε με την διαπλοκή που είναι ίσως το μεγαλύτερο διαχρονικό πρόβλημα. Να διαχωρίσουμε την ήρα από το στάρι». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πως: «Θέλετε ένα νομοσχέδιο θολό, για να χειραγωγείτε. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι να στήσουν μηχανισμούς δικούς τους, να εδραιωθεί ένα καθεστώς για να ελέγξει τα “μίντια” να είστε ο βασικός μέτοχος. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν θα είμαστε μαζί σας. Θα είστε εσείς και οι συνέταιροι σας. Εμείς θα είμαστε απέναντι σας, καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο σας».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, με αυτό το νομοσχέδιο ο υπουργός θα είναι ο ανώτατος άρχων της τηλεόρασης. «Είναι κατάντια για τη χώρα να αποκτά υπουργό καναλάρχη και η χώρα να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Ζήτησε από την κυβέρνηση να ενισχύσει τον ρόλο του συνταγματικά κατοχυρωμένου ΕΣΡ και έκανε λόγο για τοπίο που είναι σκοτεινό εδώ και πολλά χρόνια.

«Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται σήμερα να υπεραμύνονται του ρόλου των Ανεξάρτητων Αρχών. Στα χρόνια όμως της παντοδυναμίας τους, υπονόμευσαν το ΕΣΡ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς, χαρακτήρισε απολύτως ανακριβή τα όσα υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού και τόνισε πως: «Σέβομαι απολύτως τη θέση σας ότι θα καταψηφίσετε. Υπερψηφίστε την δημοπράτηση και το ΕΣΡ για να αποδείξουμε ότι θέλουμε να βάλουμε από την αρχή καθαρούς κανόνες».

Σχετικές ειδήσεις