ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Δεν θα δεχθούμε 50.000 πρόσφυγες

Μουζάλας: Δεν θα δεχθούμε 50.000 πρόσφυγες

«Τερατώδες» χαρακτήρισε το σχέδιο για την δημιουργία στρατοπέδου «γίγας» για τους πρόσφυγες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στον Βήμα FM και αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής υποστήριξε μεταξύ άλλων πως: «Είχαμε την υποχρέωση αλλά και το θέλαμε, για προσωρινή φιλοξενία 10.000 σε χώρους. Να έρχονται, να μένουν για λίγο, μέχρι να φύγουν για να μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη. Αυτό ήταν το κυβερνητικό σχέδιο εδώ κι ένα μήνα. Σε αυτό ήθελαν να αντιπροτείνουν ένα τεράστιο στρατόπεδο με 50.000. Δηλαδή, αυτό το σχέδιο που είχαμε εμείς, συν 50.000 θέσεις σε στρατόπεδο προσφύγων. Ενα τερατώδες πράγμα!»

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, η χώρα μας πέτυχε όχι μόνον να μην δημιουργηθεί ένα τέτοιο στρατόπεδο, αλλά να επιδοτηθούν ενοίκια για 20.000 Σύρους πρόσφυγες.

Κατά τον ίδιον, αυτό αλλάζει θετικά την εικόνα καθώς «αυτές οι οικογένειες των προσφύγων θα μείνουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Θα μπορούν πιο εύκολα να μην επιβαρύνουν και να μην επιβαρυνθούν από τις κοινωνικές συνθήκες και θα υπάρχει και μια κίνηση στην αγορά με όλα αυτά τα ενοίκια».

Για τα «πρακτικά», όπως ανέφερε ο Γιάννης Μουζάλας, οι πρόσφυγες θα πρέπει περιμένουν ένα με δύο μήνες. Δηλαδή, όσο χρειάζονται για να μετεγκατασταθούν.

Σε ότι αφορά στο ακανθώδες θέμα των συνόρων, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Τα σύνορα δεν θα κλείνουν. Για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μετά από τέσσερις, πέντε μήνες, με ειλικρίνεια δεν μπορώ να απαντήσω. Είναι ζήτημα δυναμικής όλο αυτό».


Στις εννέα το βράδυ της Δευτέρας (26/10/2015), ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Μουζάλας θα δώσει συνέντευξη τύπου με θέμα τις αποφάσεις της άτυπης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σχετικές ειδήσεις